Δεσμός: Σταθερά δίπλα στους νέους

    H Ειρήνη Παπαγιαννούλη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Δεσμού και υπεύθυνη του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους” κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησής του μας μιλάει για το πρόγραμμα και τα όσα έχει καταφέρει, την δεύτερη χρονιά πραγματοποίησης του καθώς και για την στήριξη που μπορούν να προσφέρουν επιχειρήσεις αλλά και απλοί πολίτες μέσα από την εκστρατεία Greece Works!

    Το πρόγραμμα του Δεσμού «Δεσμός για τους Νέους» συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μπορείτε να μας αναφέρετε τι οδήγησε στην δημιουργία του και  τι ακριβώς περιλαμβάνει;
    Το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους” ήταν αποτέλεσμα της εκστρατείας του Greek Crowdfund που ξεκίνησε ο Βρετανός φιλέλληνας Thom Feeney σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός το καλοκαίρι του 2015. Σκοπός της εκστρατείας ήταν η δημιουργία ενός προγράμματος που αφενός θα στηρίξει άνεργους νέους να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία δίνοντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν σε κοινωφελείς οργανισμούς της Ελλάδας για ένα χρόνο, και αφετέρου θα παρέχει σπουδαία ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους πλήττονται από την κρίση, μέσω της εργασίας των νέων αυτών. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκστρατεία του Greek Crowdfund, ο Δεσμός στήριξε τη δημιουργία 15 νέων θέσεων εργασίας σε ισάριθμους κοινωφελείς οργανισμούς, καλύπτοντας το μισθολογικό κόστος των ατόμων που προσελήφθησαν για ένα έτος. Οι οργανισμοί και εργαζόμενοι επελέγησαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης για προτάσεις και αξιολόγησης άνω των 100 αιτήσεων. Οι 15 νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να λάβουν πολύ σημαντική επαγγελματική εμπειρία, ενώ προσέφεραν μεγάλη υποστήριξη στο έργο των κοινωφελών οργανισμών στους οποίους εργάστηκαν. Μέσα από ένα σύντομο βίντεο, μπορείτε να γνωρίσετε κάποια από τα νέα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

     

    Τι κατόρθωσε την πρώτη χρονιά το πρόγραμμα και ποιος είναι ο στόχος του για φέτος;
    Τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς υλοποίησης ήταν πολύ θετικά και έδειξαν πόσο επιτακτική είναι η συνέχισή του. Από τα 15 άτομα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους”, τα 13 συνεχίζουν να εργάζονται σήμερα, τα 11 εκ των οποίων στις ίδιες θέσεις που δημιουργήθηκαν μέσω του προγράμματος. Οι ίδιοι οι οργανισμοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δηλώνουν πως η ένταξη των ατόμων αυτών στο δυναμικό τους, τους έδωσε τη δυνατότητα να οργανωθούν επαγγελματικά, να αναπτύξουν μεθοδικά τη δράση και τα προγράμματά τους, να μειώσουν το χρόνο ανταπόκρισης στα αιτήματα επωφελουμένων τους, βελτιώνοντας την ποιότητα του έργου τους, να αξιοποιήσουν αποτελεσματικότερα, περισσότερους εθελοντές, να επεκτείνουν το δίκτυο των συνεργατών τους, αλλά και να αναζητήσουν και να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση. Μέσω της εργασίας των νέων αυτών ατόμων, εξυπηρετήθηκαν συνολικά 50.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων λαμβάνοντας υπηρεσίες στις οποίες δεν θα είχαν πρόσβαση σε άλλη περίπτωση. Με λίγα λόγια, το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους” αλλάζει ζωές. Για τη φετινή χρονιά, χάρη σε χρηματοδότηση του οργανισμού The Hellenic Initiative και της VISA, θα κατορθώσουμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα δημιουργώντας 8 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης για ένα έτος. Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία ανεύρεσης πόρων με τον τίτλο GREECE WORKS! με σκοπό να κινητοποιήσουμε και πάλι το κοινό και να συγκεντρώσουμε επιπλέον 100.000$ για την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας! Η εκστρατεία θα παραμείνει ανοιχτή όλον τον Μάιο και μπορούν να τη στηρίξουν εταιρείες, ιδρύματα αλλά και απλοί πολίτες. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια πλήρη αναφορά σχετικά με τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους” και εδώ μπορείτε να κάνετε μια δωρεά για να στηρίξετε τη δεύτερη χρονιά υλοποίησής του!

    Έχουν στηρίξει επιχειρήσεις το πρόγραμμα; Μπορούν να το στηρίξουν και απλοί πολίτες;
    Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί από την αρχή του προγράμματος είχαμε πολλούς συνεργάτες που συνέβαλαν στην καλύτερη υλοποίησή του αλλά και την επέκταση του αντικτύπου του. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η πρώτη χρονιά του προγράμματος ήταν αποτέλεσμα της εκστρατείας του Greek Crowdfund και των δωρεών 14.000 συνανθρώπων μας από όλον τον κόσμο! Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και σήμερα, πολύ συχνά επικοινωνούν μαζί μας ιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν μια δωρεά για την περαιτέρω στήριξη του προγράμματος. Πέρα όμως από τις δωρεές ιδιωτών, πολύ σημαντική είναι και η στήριξη που έχουμε λάβει από εταιρείες στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού. Κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος συνεργάτες όπως Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, BARETC, Inform Lykos, DHL, NEW Hotel μέλος των YES! Hotels, AEGEAN Airlines, Sound & Visual Papathanasiou και V+O Communications μας στήριξαν με δωρεάν παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών που εξοικονόμησαν συνολικά πάνω από 30.000€ τα οποία διοχετεύθηκαν στο πρόγραμμα. Η δεύτερη χρονιά υλοποίησης “Δεσμός για τους Νέους” καθίσταται εφικτή χάρις στις γενναιόδωρες δωρεές του The Hellenic Initiative (100.000$) και της VISA (50.000€), χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε και πάλι τον προγραμματισμό μας, ενώ για την επικοινωνία της επανέναρξης του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους” μας στήριξε το ξενοδοχείο Grande Bretagne με τη φιλοξενία της συνέντευξης τύπου.
    Για την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος και προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να το στηρίξει, έχουμε ξεκινήσει την εκστρατεία GREECE WORKS! που απευθύνεται τόσο σε απλούς πολίτες όσο και σε εταιρείες από όλον τον κόσμο που θέλουν με μια μικρή δωρεά να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή. Συνεισφέροντας στην εκστρατεία GREECE WORKS! στηρίζετε απευθείας νέες και νέους με όνειρα να συνεχίσουν να ζουν στην Ελλάδα, να λάβουν επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενό τους και να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκστρατείας GREECE WORKS! έχουν έρθει στο πλάι μας πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες όπως APIVITA, Ancient Greek Sandals, Sun of a Beach, Pelopac, Pareaki, Ileana Makri, Alimounda Mare Hotel, We Create Harmony και We Design, με την παροχή δώρων για τους υποστηρικτές της εκστρατείας μας σε διάφορα επίπεδα δωρεών, προσφορές συνολικής αξίας άνω των 35.000€, καθώς και η Asset Ogilvy Public Relations με την υποστήριξη της επικοινωνίας της εκστρατείας. Τα δώρα και οι εταιρείες που μας στηρίζουν και φέτος εκπροσωπούν ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η Ελλάδα προς τα έξω, δηλαδή τα αγνά προϊόντα, το μεράκι, την καινοτομία και τη δημιουργία, ενσαρκώνουν δηλαδή το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας μας: GREECE WORKS! (Η Ελλάδα δουλεύει!) Η εκστρατεία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαΐου και σε αυτήν μπορούν να συνεισφέρουν με μικρές ή μεγάλες δωρεές, απλοί πολίτες αλλά και εταιρείες. Κάθε δωρεά μετράει!

    Πόσες αιτήσεις συμμετοχής λάβατε φέτος;
    Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει πάνω από 20 αιτήσεις, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τετάρτη 10 Μαΐου. Αναμένουμε να λάβουμε σημαντικά περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος. Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχουμε εξασφαλίσει 8 θέσεις εργασίας, ευελπιστούμε στην συμμετοχή του κοινού στην εκστρατεία GREECE WORKS! ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας και να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο του προγράμματος!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ