Χαμόγελο του Παιδιού: Διοργάνωσε ημερίδα για τις εξαφανίσεις παιδιών

To «Χαμόγελο του Παιδιού», για 14η συνεχή χρονιά, με αφορμή την 25η Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και στο πλαίσιο του προγράμματος SAFE πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: «Οι Εξαφανίσεις Παιδιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δράσεις και πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και την συντόνισε η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Καπελετζή.

Κατά την έναρξη της Ημερίδας χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Υπουργείου Εσωτερικών κος Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών κος Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αντιστράτηγος Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. κος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υποναύαρχος Δ/ντής Κλάδου Ασφαλείας & Αστυνόμευσης Αρχηγείου Λ.Σ. κος Ιωάννης Αργυρίου, ο Υπεύθυνος Επιχειρήσεων 1η ΕΜΑΚ Π.Σ. κος Αθανάσιος Μπαλάφας, η Διευθύντρια Οικονομικού & Διοικητικής Υποστήριξης, Συντονίστρια Γραμμής 112 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κα Μαρία Βαρίνου, το στέλεχος της Διεύθυνσης Αναζητήσεων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Μαρία Λιανδρή, η κα Ιωάννα Κιοσσέ από το Τμήμα Διαχείρισης Δωρεών Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καθώς και ο Πρέσβης του Βελγίου κος Luc Liebaut.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, παρουσιάστηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων για το χρονικό διάστημα από 01/01/2016 έως και 30/04/2017 στη χώρα μας, καθώς και διεθνή στοιχεία από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Missing Children Europe. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα SAFE (Sustainable Alliance for missing Children in Greece), οι στόχοι του, οι φορείς στους οποίους απευθύνεται καθώς και οι μέχρι σήμερα δράσεις του.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε τις δράσεις πρόληψης κι αντιμετώπισης που υλοποιούνται από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του οργανισμού, τους εξειδικευμένους εθελοντές διασώστες και τις πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες, τις εθνικές και διεθνείς συνεργασίες με τους αρμόδιους θεσμικούς και εθελοντικούς φορείς καθώς και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και πάντα με σεβασμό στις επίσημες διαδικασίες αναζήτησης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του προκειμένου να βρεθεί το παιδί που εξαφανίστηκε και να γυρίσει ασφαλές στην οικογένειά του χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σήμερα, όλοι μαζί, αποδεικνύουμε περίτρανα ότι η σύμπραξη και η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν πρότυπο για τα διεθνή δεδομένα και κάνουν την Ελλάδα να ξεχωρίζει στην Ευρώπη». Συμπληρωματικά τόνισε: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρπαγές από τρίτα άγνωστα άτομα που κυκλοφορούν σε μαύρα τζιπ! Υπάρχουν γονικές αρπαγές όπου –δυστυχώς- τα παιδιά είναι τα θύματα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους. Ας μην δημιουργούμε τον πανικό στους γονείς αλλά και στα παιδιά χωρίς να έχουμε απτά στοιχεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ