Ταγιάνι: Η Συμφωνία των Παρισίων είναι ζωντανή

“Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, και η συμφωνία του Παρισιού πρέπει να γίνει σεβαστή, είναι ζήτημα αξιοπιστίας και ηγεσίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόνλαντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. “Η συμφωνία αυτή είναι ζωντανή και θα την προωθήσουμε με ή χωρίς την αμερικανική κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

Ο Ιταλός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε επίσης πως “αυτοί που επιλέγουν να παραμείνουν έξω από τη συμφωνία θα χάσουν μια ιστορική ευκαιρία για τους πολίτες, για τον πλανήτη και για την οικονομία. Η ΕΕ θα συνεχίσει να ηγείται προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής και να είναι ένας παγκόσμιος πόλος προσέγγισης επενδύσεων, καινοτομιών και τεχνολογίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προωθώντας την ανταγωνιστικότητα”.

Η πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το Περιβάλλον, η Ρουμάνα Αντίνα-Ιοάνα Βάλεαν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξέφρασε από την πλευρά της την ελπίδα πως η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού “δεν είναι ‘αποχαιρετισμός’, αλλά απλώς ένα ‘εις το επανειδείν'”, υπογραμμίζοντας πως “η παγκόσμια κοινότητα είναι δεσμευμένη στη συμφωνία του Παρισιού”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ