Χαμόγελο: Βρέθηκε η 16χρονη που ειχε εξαφανιστεί στην Πολωνία

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς Οργανισμούς παιδικής προστασίας και τις ελληνικές αρμόδιες αρχές κατάφερε να εντοπίσει στην Λευκάδα 16χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Πολωνία την 1η Ιουνίου και ταξίδεψε χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν ότι αναζητούνταν στη χώρα της. Ο εντοπισμός της 16χρονης αποδεικνύει τη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας στις εξαφανίσεις ανηλίκων και αποτελεί σημαντική επιτυχία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικώς Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE) και συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στη διαρκή προσπάθεια εξάλειψης της σεξουαλικής και ψυχολογικής εκμετάλλευσης των παιδιών, αλλά και τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανισθεί σε όλη την Ευρώπη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», αργά το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2017, έλαβε κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» από κυρία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της σχετικά με μια 16χρονη που συνοδευόταν από έναν νεαρό μεγαλύτερης ηλικίας στην Λευκάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με την Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας SIRENE και στη συνέχεια με το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας όπου και μετέφερε τις πληροφορίες σχετικά με την 16χρονη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και χάρη στις πληροφορίες που έδωσε η κυρία στον οργανισμό, εντοπίστηκε η 16χρονη στο ξενοδοχείο που διέμενε.

Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον συνεργαζόμενο φορέα στην Πολωνία ITAKA – Centre for Missing People που είχε κοινοποιήσει την εξαφάνιση της 16χρονης ώστε να ενημερωθούν για τον εντοπισμό της στην Λευκάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας η 16χρονη επέστρεψε στην Πολωνία κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ