ΣΕΒΤ: Στην τελική ευθεία για την τελετή βράβευσης του Ecotrophelia 2017

Στην τελική ευθεία οδεύουμε για την Τελετή βράβευσης των νικητριών ομάδων του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών (ΣΕΒΤ) και φέτος γίνεται στα πλαίσια των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και  του Ευρωπαϊκού έργου  LIFE FOODPRINT.

Στο διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και στην τελική ευθεία έφθασαν 15 Ομάδες Φοιτητών από 11 Πανεπιστήμια. Ο διαγωνισμός, που έχει πλέον αναδειχτεί σε θεσμό και στη χώρα μας, έχει μακρά παρουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης και έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους νέους Έλληνες φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, να αναδείξει τη δυναμική και την ευρηματικότητά τους και να δημιουργήσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Τα προϊόντα όλων των ομάδων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους θα παρακολουθήσουν την τελετή βράβευσης να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα δοκιμάσουν.

Η άμεση ανταπόκριση των πανεπιστημίων και η αυξημένη συμμετοχή φοιτητικών ομάδων στο διαγωνισμό αποδεικνύει και αποτυπώνει με τον πιο καθαρό τρόπο την «ανάγκη» για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αλλά και τη δυναμική των νέων μας στον τομέα της έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος ο ΣΕΒΤ, θέλοντας να προωθήσει και να αναδείξει την αειφόρο ανάπτυξη, θα δώσει ένα επιπλέον χρηματικό βραβείο, το Βραβείο FOODRINT, που θα αφορά στο προϊόν με το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Μέσω αυτού του βραβείου ο ΣΕΒΤ στοχεύει αφενός να ευαισθητοποιήσει τους φοιτητές να σχεδιάσουν προϊόντα  με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αφετέρου να ενθαρρύνει τις εταιρείες τροφίμων να αναλάβουν όλες τις απαραίτητες δράσεις για τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με τους νικητές όλων των χωρών να συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων “Food Matters Live 2017”, στo Λονδίνο, στις 22 – 23/11/2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ