Lidl: Σε Κάρπαθο και Κάσο οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής

R

Στην Κάρπαθο και την ακριτική Κάσο βρέθηκε η εθελοντική ομάδα των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής με τη στήριξη της Lidl Hellas προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής. Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφθηκε τα χωριά Καλπάκι-Δελβινάκι και Παρακάλαμο στην Ήπειρο.

Το πρόγραμμα και των δύο εκστρατειών περιελάμβανε δωρεάν εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων και ενημέρωση σε θέματα πρόληψης από τους ειδικούς της ομάδος.

Στην Κάρπαθο πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον διατροφολόγο της ομάδας με θέμα «Διατροφή και Άσκηση» και στην Κάσο βιωματικό σεμινάριο για άμεση υποστήριξη της ζωής.

Στην Ήπειρο  στον Πολυχώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες με θέμα «Σκολίωση παιδιών και εφήβων- αίτια και αντιμετώπιση» και «Εμβόλια και στρατηγικές Δημόσιας Υγείας». Όλες τις ομιλίες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί, γονείς και έφηβοι.

Στο Πρόγραμμα με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» έλαβαν μέρος 55 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι προέρχονταν από το Παίδων Π. & Α. Κυριακού, Αγία Σοφία, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Παιδιατρική και Παιδοχειρουργική Κλινική, από το ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Ευαγγελισμό, Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιήθηκαν 2.456 ιατρικές πράξεις. Παράλληλα εμβολιάστηκαν όσα παιδιά έπρεπε να εμβολιαστούν από τα σχολεία. Στην Ήπειρο εκτός από τα παιδιά των σχολείων εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν πλήρως και τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ τα οποία είχαν κενά στον εμβολιασμό τους.

Οι ειδικότητες των γιατρών ήταν παιδίατροι, παιδοχειρυργοί, παιδοφθαλμίατρος-οφθαλμίατρος ενηλίκων, παιδοκαρδιολόγος-καρδιολόγος ενηλίκων, ορθοπεδικός, δερματολόγος, ακτινολόγος, ψυχολόγος, γυναικολόγος, μαία, παρασκευάστρια, λοιμωξιολόγος, αναπτυξιολόγος και ομάδα εμψυχωτών.

Εκτός από τις παροχές ιατρικής υπηρεσίας σε όλους τους προορισμούς τα παιδιά διασκέδασαν με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πήραν πολλά δώρα.

Συνολικά ο αριθμός των παιδιών που εξετάζονται σε ετήσια βάση ξεπερνά τις 3.000, ενώ οι ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούνται από τα εξειδικευμένα κλιμάκια των γιατρών ξεπερνούν τις 13.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ