OTE: Με την τεχνολογία φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους

Είναι βαθιά πεποίθηση του Ομίλου ΟΤΕ ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα φέρνει καλύτερες επιδόσεις προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων, της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.Ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχώς επενδύει και αναβαθμίζει τις υποδομές των δικτύων νέας γενιάς. Μόνο στην Ελλάδα, την τελευταία εξαετία, έχει διαθέσει για την ανάπτυξη των δικτύων πάνω από 2 δισ. ευρώ και έχει δεσμευτεί για άλλα 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2020. Με οπτική ίνα, φτιάχνει τα δίκτυα του μέλλοντος και ανοίγει δρόμους για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Η τεχνολογία και η καινοτομία γίνονται όχημα για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Το όραμα αυτό αντανακλάται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του oμίλου, την εξυπηρέτηση του πελάτη σε όλα τα σημεία επαφής μαζί του, τις συνθήκες εργασίας, και μεταφράζεται σε μία σειρά από δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης:

  • Για την εκπαίδευση και την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, υλοποιούνται προγράμματα όπως η Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, η Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο για τους ανθρώπους άνω των 50 ετών, που υλοποιείται σε συνεργασία με Δήμους της Αττικής, η διάθεση δωρεάν WiFi σε ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ή η στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων για το παιδί, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Το 2016 η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ ξεπέρασε συνολικά τα 3,6 εκατ. ευρώ.
  • Για την προστασία του περιβάλλοντος, ο  Όμιλος ΟΤΕ σταθερά μειώνει τις επιπτώσεις της λειτουργίας του στο περιβάλλον, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές για την κλιματική αλλαγή.  Ένας από τους τρόπους για να γίνει αυτό είναι η ενίσχυση της αποδοτικότητας στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Για τους εργαζομένους, στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι να παρέχει ένα περιβάλλον ασφαλές και δημιουργικό για τους ανθρώπους του, προσφέροντας τη δυνατότητα για εκπαίδευση και εξέλιξη, ενθαρρύνοντας την αλλαγή και την κινητικότητα, αλλά τη συμμετοχή στα κοινά. Περισσότερες από 10.000 συμμετοχές εργαζομένων σε εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν το 2016.
  • Τα μετρήσιμα αποτελέσματα αυτών και άλλων δράσεων, παρουσιάζονται κάθε χρόνο συγκεντρωμένα στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, με τρόπο απλό κατανοητό και διαδραστικό. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών, επενδυτών, συνεργατών και άλλων έχει στραφεί πλέον στον -υπεύθυνο- τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και στις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιούν, επιστρέφοντας στην κοινωνία.
  • Ο απολογισμός βιωσιμότητας του Ομίλου ΟΤΕ συστήνεται με βάση συγκεκριμένες κατευθυντήριες αρχές και οδηγίες:
  • Κατευθυντήριες Οδηγίες της πρωτοβουλίας Global Reporting Initiative, GRI G4
  • Αρχές του Προτύπου AccountAbility AA1000 για Συμμετοχικότητα, Ουσιαστικότητα και Ανταπόκριση
  • Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ
  • Προτεραιότητα για τον απολογισμό κάθε φορά αποτελεί η σωστή απόδοση του περιεχομένου και των επιδόσεων του oμίλου με κείμενα σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες. Η σχηματική απεικόνιση πολλών θεμάτων, με πίνακες, infographics και videos βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση

Προτεραιότητα για τον απολογισμό κάθε φορά αποτελεί η σωστή απόδοση του περιεχομένου και των επιδόσεων του oμίλου με κείμενα σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες. Η σχηματική απεικόνιση πολλών θεμάτων, με πίνακες, infographics και videos βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση.

Στόχος είναι η μορφή του report, είτε σε pdf ή με άλλο τρόπο, να είναι σύντομη, απλή, κατανοητή και να συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό (π.χ. βίντεο, infographics), ώστε να είναι φιλική και εύκολη στην ανάγνωση για όλους. Η διαδραστικότητα που προσφέρουν τα ψηφιακά μέσα, εξυπηρετεί τις εξειδικευμένες ανάγκες ενημέρωσης των stakeholders.

Από το 2014, ο  Όμιλος ΟΤΕ σχεδιάζει και επικοινωνεί το περιεχόμενο του απολογισμού αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.  Ο  Όμιλος ΟΤΕ είναι από τους πρώτους που εξέδωσαν απολογισμούς βιωσιμότητας. Διαχρονικά η εξέλιξη της μορφής και του περιεχομένου των απολογισμών του Ομίλου ΟΤΕ αποτυπώνει και την αντίστοιχη εξέλιξη της ίδιας της κοινωνικής ευθύνης στην χώρα μας, αφού ο όμιλος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες σε θέματα υπεύθυνης δράσης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Είναι βαθιά πεποίθηση του Ομίλου ΟΤΕ ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα φέρνει καλύτερες επιδόσεις προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων, της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ