Wind: Ο β’ κύκλος του πρόγραμματος Young Talents

Τους 10 ταλαντούχους νέους που έδειξαν ότι το ‘χουν και διακρίθηκαν  μέσα από μια πολυδιάστατη διαδικασία επιλογής καλωσορίζει η WIND στον β’ κύκλο του προγράμματος WIND Young Talents – Graduate Trainee Program.

Οι δέκα νέοι, 5 γυναίκες και 5 άντρες που ξεχώρισαν, είναι ηλικίας 24 έως 28 ετών, από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Δράμα, κάτοχοι πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου ελληνικών και ξένων καταξιωμένων πανεπιστημίων με κατεύθυνση στους κλάδους της Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Marketing, της Πληροφορικής, των Οικονομικών και της Μηχανικής, αλλά και με πτυχία τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών στην πλειονότητά τους.

Οι WIND Young Talents του β’ κύκλου που εντάσσονται στο ανθρώπινο δυναμικό και αποτελούν πλέον μέλη της οικογένειας της WIND είναι οι: Μαρία Γρηγοριάδου, Βάνα Ελευθεριάδη, Τάνια Θεοχάρη, Κωνσταντίνος Καλαπόδης, Σπύρος Κατσαμπές, Σωκράτη Κούρτογλου, Γιώργος Μπαλαμώτης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γεωργία Πίτσιου και Πετρούλα Σαλιαροπούλου, και ξεκινούν ένα ταξίδι πλούσιο σε γνώση και επαγγελματική εμπειρία.

Η εργασία τους στην WIND ξεκινάει με ένα  πρόγραμμα ανάπτυξης 18 μηνών και θα συνεχιστεί σε μία από τις οργανικές θέσεις της εταιρίας. Το πρόγραμμα ανάπτυξης περιλαμβάνει ένα δίμηνο induction και ακολουθούν τακτικά rotations σε οργανωτικές δομές της εταιρείας, που τους δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τμήματα και λειτουργίες της αποκτώντας πλούσια επαγγελματική εξειδίκευση και εμπειρία σε έναν μεγάλο οργανισμό με ηγετική θέση στην δυναμική ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πρωτοβουλίες, να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να εφοδιαστούν με δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να κάνουν τα επαγγελματικά τους όνειρα πραγματικότητα.  Σε αυτό το διάστημα θα εργαστούν σε καινοτόμα project και θα μαθητεύσουν δίπλα στους καλύτερους έχοντας στο πλευρό τους ανώτερα στελέχη και επικεφαλής οργανωτικών μονάδων στη WIND ως Mentors (Καθοδηγητές) καθώς και τα Young Talents του α’ κύκλου ως work buddies.

Οι νέοι που επιλέχθηκαν πέρασαν με επιτυχία μέσα από μια απαιτητική και αντικειμενική διαδικασία αξιολόγησης που περιλάμβανε διάφορα στάδια: υποβολή βιογραφικού σημειώματος, test ικανοτήτων, δομημένες προσωπικές συνεντεύξεις με καταξιωμένα στελέχη της εταιρείας, ολοήμερο Κέντρο Αξιολόγησης (assessment center) σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων Linkage, όπου οι συμμετέχοντες υποψήφιοι κλήθηκαν να εργαστούν ατομικά και ομαδικά σε πραγματικές συνθήκες εργασίας αλλά και ένα συναρπαστικό online παιχνίδι (Serious Play) που έχει δημιουργήσει η ελληνική Startup Owiwi. Ιδιαίτερα σημαντικό υπήρξε το γεγονός ότι η διαχείριση και αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε απευθείας από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND μέσω της πλατφόρμας της Workable. Όλη η διαδικασία ήταν μία μοναδική, πολύτιμη εμπειρία για όλους όσοι έλαβαν μέρος σε αυτή και όχι μόνο για τους 10 που τελικά επιλέχθηκαν, καθώς κάθε στάδιο της προσέφερε σε όλους πολύτιμες γνώσεις για τον εαυτό τους και τις διαδικασίες επιλογής, που αναμφισβήτητα θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND Ελλάς, κα Ιωάννα Τσίτουρα, με αφορμή την πρώτη ημέρα των 10 νέων στην WIND δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που 10 χαρισματικές προσωπικότητες έδειξαν ότι το ‘χουν και πλέον γίνονται συνοδοιπόροι μας σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον, όπου θα τους δώσει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους μέσα από αυτά που θα κάνουν ή δεν θα κάνουν στην επαγγελματική τους δράση και λιγότερο μέσα από τα βιβλία. Η πρωτοβουλία WIND Young Talents επιβεβαιώνει πως στην WIND επενδύουμε στη δυναμική και τις προοπτικές της νέας γενιάς, προετοιμάζοντάς την για την επόμενη μέρα της ελληνικής πραγματικότητας. Με χαρά τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε η διαδρομή τους στο πρόγραμμα να είναι απολαυστική, δημιουργική και γεμάτη γνώση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα μικρότερο των 20 ημερών, περισσότεροι από 11.000 μοναδικοί χρήστες επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο microsite www.windyoungtalents.gr, που συγκέντρωσε συνολικά 28.000 pageviews.

Αυτή είναι η 2η φορά που η WIND «έτρεξε» το WIND Young TalentsGraduate Trainee Program, επενδύοντας σε πολλά υποσχόμενο δυναμικό για την ίδια την εταιρεία. Ένα δυναμικό νέων ανθρώπων που θέλουμε να αξιοποιήσουμε και να αποτρέψουμε να φύγει στο εξωτερικό και που δεν διστάζει να ονειρεύεται και να διεκδικεί ακόμα και σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Την ίδια στιγμή στοχεύουμε στην  καλλιέργεια των αυριανών ηγετών της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ