Οργάνωση Γη: Συμμετείχε σε δρώμενο της Documenta 14

Η Οργάνωση Γη, μετά από πρόσκληση της Documenta14, συμμετείχε στο δρώμενο του σημαντικού διεθνώς καλλιτέχνη Rasheed Araeen, με τίτλο ShamiyaanaFood for Thought: Thought for Change, το οποίο ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Κάτω από πολύχρωμες τέντες, εμπνευσμένες από τη «shamiana» (παραδοσιακή γαμήλια σκηνή του Πακιστάν), ο καλλιτέχνης προσκαλεί τους ανθρώπους να καθίσουν μαζί, να συζητήσουν για πιθανά σενάρια κοινωνικής και περιβαλλοντικής αλλαγής και να απολαύσουν ένα γεύμα βασισμένο σε συνταγές από όλη τη Μεσόγειο.

Από την έναρξη της Documenta 14 στις αρχές Απριλίου 2017 και για εκατόν δέκα (110) συναπτές ημέρες η «Συλλογική Κουζίνα» της Οργάνωσης Γη, με το μήνυμα «Το φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν το μοιράζεσαι» ετοίμασε και προσέφερε δωρεάν περισσότερες από 13.000 μερίδες φρεσκομαγειρεμένου φαγητού σε απλούς περαστικούς, κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Το μενού βασίστηκε στις αρχές της Συλλογικής Κουζίνας, ήτοι την εφαρμογή ενός διατροφικού μοντέλου που στηρίζεται στη συλλογικότητα και την κοινωνική επαφή, μαγειρεύοντας υγιεινά, δίκαια για τον παραγωγό, φιλικά προς τη γη με υλικά που αγοράζονται αποκλειστικά από τοπικούς παραγωγούς της Κεντρικής Αγορά της Αθήνας ή προέρχονται από τον βιολογικό αστικό λαχανόκηπο της Οργάνωσης Γης στο Ίλιον.

Η Οργάνωση Γη, είναι ένας ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται από το 2010 και στους τέσσερεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης ταυτόχρονα, ήτοι την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Η «εγκατάσταση» (installation) του Rasheed Araeen θα παραμείνει στη Πλατεία Κοτζιά μέχρι και την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, σερβίροντας γεύματα καθημερινά μεταξύ 18:00–19:30 και 20:00–21:30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ