ClimateLaunchpad: Επιτυχής ο τελικός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, ο Εθνικός Τελικός του ClimateLaunchpad 2017, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού ιδεών πράσινης καινοτομίας ανά το παγκόσμιο. Νικητές του Εθνικού Τελικού που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό αναδείχθηκαν οι ομάδες: “byeplastic”, η οποία παράγει βιοπλαστικό από ίλυ, η “Save Your Planet” με τη δημιουργία εκπαιδευτικών κινούμενων σχεδίων σε σχέση με το περιβάλλον και η “OceaniCO2” που ασχολείται με τον καθαρισμό λυμάτων πλοίων με ταυτόχρονη παραγωγή βιομάζας.

Ο Εθνικός Τελικός πραγματοποιήθηκε στο The HUB Events στην Αθήνα. Κατά τη διάρκειά του, οκτώ συνολικά ομάδες παρουσίασαν την ιδέα τους μπροστά από την κριτική επιτροπή, που ακολούθως κατέληξε στις τρεις ομάδες που θα προχωρήσουν στον Παγκόσμιο Τελικό, με γνώμονα τον αντίκτυπο που θα έχουν οι ιδέες αυτές στην κλιματική αλλαγή, τη μελλοντική προοπτική της κάθε ιδέας, αλλά και τον ενθουσιασμό της κάθε ομάδας.

Το ταξίδι των ομάδων αυτών ξεκίνησε από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” όπου έλαβαν εκπαίδευση από μέλη της Chrysalis LEAP και από έμπειρους εκπροσώπους της Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), ενώ συνεχίστηκε με μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών που είχαν ως στόχο την προετοιμασία των συμμετεχόντων για τον τελικό.

Στον Παγκόσμιο Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου στην Κύπρο, οι ομάδες “byeplastic”, “Save Your Planet” και “OceaniCO2”, θα διαγωνιστούν με περισσότερες από 100 ομάδες από 35 και πλέον χώρες, για να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλεγούν στον Παγκόσμιο Τελικό θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων startups και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC: Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, Αειφόρος Χρήση Γης, Αειφόρος Παραγωγή και Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.

Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). «Στόχος μας στην BSM είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο οργανισμός είναι συλλογικά αφοσιωμένος στο να κάνει τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος. Ως εταιρία πλοιοδιαχείρισης, αντιμετωπίζουμε τα περιβαλλοντικά θέματα με πλήρη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Μέσα από την συνεργασία μας με την Chrysalis LEAP, προσφέρουμε υποστήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν καινοτόμες μεθόδους για να δημιουργήσουν αειφόρες επιχειρηματικές πρακτικές», δήλωσε η κα Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Group) της BSM.

Αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού είναι η Chrysalis LEAP με συνδιοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων, ενώ ο  τελικός έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ