ΕΕΣ: Συμμετοχή στην κατάσβεση πυρκαγιών της Ζακύνθου

Κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από το απόγευμα της Κυριακής 27 Αυγούστου 2017, επιχειρεί, κατ’ εντολή του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντωνίου Αυγερινού, στα μέτωπα της Ζακύνθου.

Αμέσως μετά την άφιξή της στη Ζάκυνθο, η ομάδα των Εθελοντών από το Τμήμα των Πατρών, μετέβη στο χωριό Μαριές, όπου βρισκόταν το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς. Μοιρασμένοι σε ομάδες και μαζί με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος κατάφεραν, επιχειρώντας ολόκληρη τη νύχτα, να προστατεύσουν τα σπίτια του χωριού, τα οποία ως το ξημέρωμα απειλούνταν άμεσα.

Παράλληλα βοήθησαν στην απομάκρυνση ανήμπορων ηλικιωμένων από απειλούμενα σπίτια και παρείχαν Πρώτες Βοήθειες σε πυροσβέστες και κατοίκους του χωριού.

Η ομάδα των Εθελοντών θα συνεχίσει να επιχειρεί σε δασικές περιοχές του χωριού Μαριές ή θα μετακινηθεί όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών επιδεικνύοντας τεράστια προσπάθεια και αυταπάρνηση, πάντα σε συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία και τις Δημοτικές Αρχές, έχει συνδράμει στις πυρκαγιές σε Κεφαλονιά, Ζαχάρω, Σαντομέρι Αχαΐας και θα συνεχίσει να επιχειρεί όπου παραστεί ανάγκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ