Frigoglass: Χρυσή Διάκριση από την EcoVadis για την ΕΚΕ

Η Frigoglass έλαβε την κορυφαία διάκριση «Gold Recognition Level» από την EcoVadis για την επίδοσή της στον τομέα της βιωσιμότητας για το 2016.  Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα κατατάσσει τη Frigoglass στο κορυφαίο 2% όλων των εταιρειών από όλους τους κλάδους παγκοσμίως, για τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές της.

Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της Frigoglass. Η εταιρεία αναγνώρισε νωρίς την ανάγκη να ενσωματώσει στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της θέματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης, εναρμονίζοντας τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης με την επιχειρηματική της στρατηγική.

Η EcoVadis είναι μια διεθνής πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν την απόδοση βιωσιμότητας των προμηθευτών τους. Η μεθοδολογία της καλύπτει σε ετήσια βάση πάνω από 30.000 προμηθευτές από 150 τομείς, 110 χώρες και 21 δείκτες ΕΚΕ. Το σύστημα αναλύει και αξιολογεί τις επιδόσεις της εταιρείας σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Περιβάλλον, Εργασία, Θεμιτές Επιχειρηματικές Πρακτικές και Βιώσιμες Προμήθειες.

Η χρυσή αυτή διάκριση είναι αποτέλεσμα των  βελτιωμένων επιδόσεων και στις τέσσερις κατηγορίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αξιολογούνται από την EcoVadis, η οποία τοποθετεί την εταιρεία στο κορυφαίο 2% όλων των προμηθευτών που αξιολογούνται από την πλατφόρμα, ανεξάρτητα από τον κλάδο τους.  Η Frigoglass αξιολογήθηκε σε καθεμιά από τις τέσσερις αυτές κατηγορίες, λαμβάνοντας υπόψη τις εκθέσεις, τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τις δράσεις της σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία «Περιβάλλον», η Frigoglass τοποθετήθηκε στο κορυφαίο 1% των προμηθευτών στην κατηγορία «Κατασκευή μηχανημάτων γενικής χρήσης»

Ο κ. Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «H χρυσή διάκριση από την EcoVadis είναι μια πολύτιμη αναγνώριση της δέσμευσής μας για βιώσιμη ανάπτυξη. Αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να ασκούμε υπεύθυνη επιχειρηματική δράση και αποδεικνύει την αποστολή μας να συμβάλουμε στην κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Frigoglass για την εξαιρετική τους δουλειά. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση των επιδόσεων βιωσιμότητας σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ