We4Sea: Πιστοποιείται για την παρακολούθηση και καταγραφή εκπομπής ρύπων πλοίων

Η We4Sea, μία ολλανδική startup με αντικείμενο την τεχνολογία στο χώρο της ναυτιλίας, και με κύριο σκοπό το να αυξήσει την αποδοτικότητα των καυσίμων και παράλληλα να μειώσει τις εκπομπές ρύπων των βαποριών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, είναι πλέον και επίσημα πιστοποιημένη από τη Verifavia Shipping για την παρακολούθηση και καταγραφή ρύπων κατά EUMRV.

Η We4Sea έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα (cloud platform) η οποία προσφέρει προχωρημένες λύσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί μέγιστη απόδοση και συγχρόνως να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων και συνεπώς η εκπομπή ρύπων των βαποριών.  Η We4Sea συλλέγει μεγάλο όγκο πληροφοριών του πλοίου, όπως για παράδειγμα θέση, ταχύτητα, κατεύθυνση και άλλα τεχνικά στοιχεία που αφορούν τη μηχανή. Αυτές οι πληροφορίες στέλνονται στα γραφείαόπου συμπληρώνονται και από άλλες πηγές πληροφοριών σχετικές με τις καιρικές συνθήκες, το ύψος των κυμάτων, την ένταση των υποθαλάσσιων ρευμάτων και την ταχύτητα των ανέμων. Οι αλγόριθμοι και τα μοντέλα της We4Sea μετατρέπουν αυτό το σύνολο πληροφοριών σε χρήσιμα στοιχεία πάνω στα οποία μπορούν να βασιστούν έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η χρήση και η διαμόρφωση του βαποριού. Σε πιλοτικά προγράμματα, η We4Sea έχει αποδείξει πως η χρήση της ανάλυσης δεδομένων μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος των καυσίμων μέχρι και 20%.

Σύμφωνα με τον κανονισμό EU MRV, ο οποίος θεσπίστηκε την 1η Ιουλίου 2015, όλοι οι πλοιοκτήτες και τα τεχνικά τμήματα πλοίων βάρους άνω των 5.000 GT, θα είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν ένα Monitoring Plan (MP) αναφέροντας τις διαδικασίες, τα συστήματα και τις ευθύνες που έχουν ώστε να κοινοποιούν τις εκπομπές ρύπων, την κατανάλωση καυσίμων καθώς και τo σχετικό μεταφορικό εργο. Η πρώτη επίσημη προθεσμία ορίστηκε στις 31 Αυγούστου 2017 και έτσι τώρα πλοιοκτήτες και τεχνικά τμήματα έχουν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 να πιστοποιηθούν από ανεξάρτητο πιστοποιητή και εν συνεχεία να μπορούν από 1η Ιανουαρίου 2018 να καταγράφουν και να αναφέρουν τις εκπομπές ρύπων, την κατανάλωση καυσίμων και τις σχετικό με αυτό μεταφορικό έργο.

Κάνοντας χρήση της ενότητας MRV της We4Sea (www.we4sea.com/mrv), όλες οι προαπαιτούμενες πληροφορίες για το MRV συλλέγονται εύκολα σε στάνταρ φόρμες βαποριών όπως ακριβώς θα γινόταν κατά την αναφορά άφιξης και αναχώρησης του βαποριού. Οι πληροφορίες μπαίνουν άμεσα σε υποδείγματα τα οποία μπορούν να κατατεθούν για πιστοποίηση κατά  MRV στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης. Οι πελάτες της We4Sea έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την κατανάλωση CO2 και τους ρύπους σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός διαδικτυακού πίνακα οργάνων.

Ο Dan Veen, CEO της We4Sea σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πιστοποίησή μας από την Verifavia Shipping. Η We4Sea τώρα προσφέρει στη ναυτιλία μια ολοκληρωμένη σειρά ψηφιακών υπηρεσιών οι οποίες εστιάζουν στη βιώσιμη ναυτιλία και στη μείωση των ρύπων CO2. Αν σκεφτεί κανείς ότι το κόστος για αυτό είναι όσο το να αγοράσει κανείς δύο καφέδες την ημέρα, εμείς μετατρέπουμε τη συμμόρφωση κατά  EUMRV σε απλό ζήτημα για τους πελάτες μας».

Ο Michiel Katgert, CTO τηςWe4Sea είπε: «Η παρακολούθηση και καταγραφή είναι το πρώτο βήμα στη βελτίωση της απόδοσης των καυσίμων. Η ενότητά μας για το MRV μπορεί εύκολα να συνδυαστεί και με άλλες ενότητες ώστε να δώσει στον πλοιοκτήτη τη δυνατότητα να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος καυσίμων. Μια τέτοια κίνηση δεν θα έχει μόνο επίπτωση στα έξοδα αλλά επιπλέον θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των διαδικασιών του βαποριού καθώς και θα οδηγήσει σε μείωση  του CO2».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ