CSE: Οι τάσεις στη σύνταξη εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας στη Βόρεια Αμερική

Τα αποτελέσματα της νέας ετήσιας έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) για τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά) παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος Global Certified Sustainability Practitioner Program που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχαν ανώτατα στελέχη από επιχειρήσεις και οργανισμούς όπως η Xylem, CocaCola και LOréal, HD Supply, Federal Reserve bank of New York.

Η έρευνα εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ στρατηγικής, στόχων και εκθέσεων εταιρικής υπευθυνότητας και των συνολικών βελτιωμένων οικονομικών επιδόσεων μιας εταιρείας. Η έρευνα του 2017 εκφράζει, μαζί με τα ευρήματα της  περασμένης χρονιάς  για τις εταιρείες της Silicon Valley, τη σταθερή δέσμευση του CSE να προσφέρει αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με θέματα αειφορίας και εταιρικής ευθύνης για εταιρείες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Τα κύρια ευρήματα της καινοτόμας έρευνας περιλαμβάνουν:

  • Οι κατευθυντήριες οδηγίες του GRI παραμένουν οι πιο δημοφιλείς. Από τις 551 εταιρείες, οι εκθέσεις των οποίων εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, το 65% τις έχει χρησιμοποιήσει, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μετάβαση στα GRI Standards.
  • Όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ην.Εθνών (SDGs).  Σε λιγότερο από ένα χρόνο, το 6,2% των εταιρειών της έρευνας έχουν υιοθετήσει τα SDGs στις Εκθέσεις τους
  • Οι εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στην εταιρική ευθύνη σημειώνουν και καλύτερες οικονομικές επιδόσεις συνολικά από ό,τι οι εταιρείες με χαμηλότερες επιδόσεις στην εταιρική ευθύνη, βάσει της βαθμολογίας του CSRhub.

 

Παρουσίαση των νέων GRI Standards στην Ελλάδα

Θέλοντας να ενημερώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στο Sustainability (CSR) Reporting για την Ελλάδα, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) διοργανώνει για δεύτερη φορά φέτος, ως επίσημος εκπαιδευτικός συνεργάτης του οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI), το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Certified Training on Sustainability Reporting για τα νέα GRI standards,  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13-14 Νοεμβρίου 2017.

Εκεί θα παρουσιαστεί και η νέα ετήσια Έρευνα του Παρατηρητηρίου Απολογισμών του Κέντρου Αειφορίας για την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ