EEAA:Περιβαλλοντική προστασία & ανακύκλωση

Παρούσα και φέτος στα δημοφιλέστερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία φρόντισε για την αποκομιδή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική προστασία και διαδίδοντας σε όλους το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Από το Μάιο έως και τo Σεπτέμβριο, η ΕΕΑΑ συμμετείχε σε συνολικά 7 σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις (μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες) που αποτέλεσαν σημεία αναφοράς για το φετινό καλοκαίρι. Παράλληλα, ενημέρωσε τους πολίτες για τα μοναδικά οφέλη της ανακύκλωσης και την ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όχι μόνο στο σπίτι αλλά και σε κάθε δραστηριότητά μας.

Με τη συμμετοχή της σε αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΑΑ περισυνέλλεξε πάνω από 13.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από το κοινό που παρευρέθηκε σε αυτές τις εκδηλώσεις, όπου και ο μπλε κάδος ήταν παρών! Οι ειδικοί μπλε κάδοι τοποθετήθηκαν στους χώρους της εκδήλωσης των MAD Video Music Awards, του Rockwave Festival, της συναυλίας των Red Hot Chili Peppers, του μουσικού φεστιβάλ Plissken, στο Φεστιβάλ Μπύρας της Αθήνας, στις συναυλίες που οργανώθηκαν από την Αmita Μοtion – Ημέρα Θετικής Ενέργειας, καθώς και στην συναυλία «20 χρόνια Φοίβος». Οι κάδοι αυτοί δέχθηκαν χιλιάδες ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί που εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της ΕΕΑΑ, όπου διαχωρίστηκαν στα επιμέρους υλικά, ώστε να οδηγηθούν προς ανακύκλωση και δημιουργία νέων προϊόντων.

Η ΕΕΑΑ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προσεγγίζει το κοινό και μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πιστεύοντας βαθειά ότι η δύναμη του Μπλε Κάδου βρίσκεται στη σωστή ενημέρωση, αλλά και στην καλή θέληση όλων των πολιτών να ανακυκλώνουν σωστά και συστηματικά και να βοηθούν με την ενεργό συμμετοχή τους στην προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ