Stoiximan: Ένα ταξιδι για τα παιδιά όλης της Ελλάδας

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους κόσμου στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν», ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο ‘ταξίδι’ 50 μοναδικών μικρών ηρώων από πέντε μικρές γωνιές της Ελλάδας.

Σε συνέχεια της δημιουργίας «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ‘Μικροί Ήρωες’ της Stoiximan, «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» αποτελούν τη συνέχεια του προγράμματος, εκπροσωπώντας το όραμα της μεγαλύτερης στοιχηματικής εταιρείας στο διαδίκτυο της χώρας για επένδυση και έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Έχοντας ήδη μέχρι σήμερα προσφέρει σε περισσότερους από 10.000 μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ένα διασκεδαστικό και πολύτιμο ταξίδι μάθησης και γνώσης μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, η Stoiximan διευρύνει το πρόγραμμα, επικοινωνώντας πλέον τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Σκοπός του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» είναι να γεφυρώσει τα γεωγραφικά χάσματα γνωρίζοντας στα παιδιά τις δυνατότητες που προσφέρονται στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και να αναδείξει την εκπαιδευτική πραγματικότητα όπως αυτή εξελίσσεται στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, η Stoiximan επενδύει τόσο στη στήριξη των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων όσο και στην στήριξη των ίδιων των μαθητών μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών Μικροί Ήρωες, σε μια προσπάθεια να επιβραβεύσει και να δώσει ευκαιρίες στους μελλοντικούς επιστήμονες και πολίτες της Ελλάδας, καλλιεργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στα  παιδιά αυτά να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο κόσμο.

«Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» αποτελούν ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι από την οικογένεια της Stoiximan, που αφιερώνεται με πολλή αγάπη στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις προσωπικές ιστορίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών από τις περιοχές της Κάσου, του Τρανόβαλτου, των Αρκιών, της Ηρακλειάς και της Ανάφης, σε μια προσπάθεια να καταγράψει έναν ειλικρινή διάλογο που επικεντρώνεται στις ανάγκες και επιθυμίες των παιδιών, στη συναναστροφή τους με την τοπική κοινωνία αλλά και να αναδείξει την εκπαιδευτική καθημερινότητα, τα πιθανά εμπόδια και τους περιορισμούς του παιδαγωγικού έργου των δασκάλων.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, μέλος του Δ.Σ της Stoiximan, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Τα τελευταία χρόνια, στη Stoiximan, έχουμε πάρει μια πολύ συνειδητή απόφαση. Αυτή του να στηρίξουμε ενεργά και έμπρακτα την ελληνική κοινωνία. Για εμάς, η κοινωνία της οποίας όλοι είμαστε ενεργά μέλη, έχει ανάγκη από καταλύτες….Το Πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» και η σχέση μας με αυτά τα παιδιά δεν θα σταματήσει σίγουρα εδώ. Όπως και το Πρόγραμμα αυτό δεν σταματά εδώ. Θα συνεχιστεί. Πλέον θα προχωρήσουμε και σε άλλες περιοχές αναζητώντας μικρούς ήρωες στην ορεινή και ηπειρωτική Ελλάδα. Και σήμερα, θα ήθελα από αυτό το βήμα εδώ να ανακοινώσω και πλέον επίσημα ότι η Stoiximan θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων αυτών των παιδιών δημιουργώντας το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ το οποίο θα στηρίξει όλους τους μαθητές των περιοχών αυτών στις πανεπιστημιακές μεταπτυχιακές αλλά ακόμη και το εύχομαι ειλικρινά αυτό διδακτορικές σπουδές τους. Ταυτόχρονα θα βρισκόμαστε δίπλα στις υλικοτεχνικές ανάγκες των σχολείων των περιοχών αυτών και όσων ενταχθούν μελλοντικά στο πρόγραμμα.»

Το πρώτο μέρος του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή τεσσάρων σχολείων της νησιωτικής Ελλάδας και ενός της ηπειρωτικής, ενώ το δεύτερο μέρος πρόκειται να λάβει χώρα το προσεχές διάστημα, αυτή τη φορά εξετάζοντας τις ανάγκες των δυσπρόσιτων περιοχών της ορεινής Ελλάδας.

Μετά το πέρας της προβολής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν μέσα από το φακό των φωτογράφων Τάσου Βρεττού και Νίκου Ζερβού εικόνες της καθημερινότητας των μαθητών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ