Συνέδριο Reload Greece 2017: Η ασταμάτητη γενιά – Μετατρέποντας την επιχειρηματικότητα σε αντίληψη ζωής

Το τέταρτο ετήσιο συνέδριο του Reload Greece πραγματοποιείται στοΛονδίνο το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

To «The Unstoppable Generation: Hacking Entrepreneurship into a Culture» θα ερευνήσει αλλά και αναλύσει πως η επιχειρηματική νοοτροπία μπορεί να ολοκληρωθεί σε κουλτούρα, προκειμένου να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη αλλά και σταθερή αλλαγή. Εξέχοντες διεθνείς ομιλητές από την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Κεφάλαιο,  εκπρόσωποι του Bloomberg αλλά και του e-Estonia, καθώς και αξιόλογοι επιχειρηματίες όπως: ο Philipp Brinkmannαπό το Tripsta και ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης (που προσφάτως η  εταιρεία του Innoetics εξαγοράστηκε από τη Samsung), θα μοιραστούν τις ιστορίες τους σχετικά με το πώς η δική τους επιχειρηματική στάση συνέβαλε στην ανανέωση παραδοσιακών βιομηχανιών και είχε θετική επίδραση στις εκάστοτε κοινωνικές οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές συνθήκες.

Διεθνείς επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και  επαγγελματίες, θα εξετάσουν και θα συζητήσουν για την μετατροπή της επιχειρηματικότητας, από ένα εργαλείο επιτυχίας για τους λίγους, σε μια νοοτροπία που θα μπορεί να εφαρμοστεί από τους πολλούς, για το κοινό συμφέρον. Μέσα από τη δράση του το Reload Greece κατάφερε να αποτελέσει σημείο αναφοράς μεταξύ της  Ελλάδας και των Ελλήνων της  διασποράς. Το συγκεκριμένο συνέδριο θα διερευνήσει το σημαντικό ρόλο όπου αυτή η κοινότητα ανθρώπων μπορεί να διαδραματίσει μέσω της συγκέντρωσης  της πραγματογνωμοσύνης της και των πόρων της, στην στήριξη  διαμόρφωσης μιας επιχειρηματικής κουλτούρας εντός συνόρων, στην Ελλάδα. Διεθνείς μελέτες θα τεθούν υπό εξέταση στο πως η εφαρμογή μιας επιχειρηματικής στάσης αναβιώνει παραδοσιακές βιομηχανίες και έχει θετικό αντίκτυπο. Οι διακεκριμένοι ομιλητές μας θα παρουσιάσουν τον τρόπο έμπρακτης υλοποίησης της επιχειρηματικής στάσης, η οποία μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες σε σχολεία, νοσοκομεία αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.  Μέσω της αναφοράς σε διεθνή παραδείγματα και πρακτικές το συνέδριο του Reload Greece, θα ξεκινήσει να ερευνά, πώς άλλες χώρες αξιοποίησαν επιτυχώς την διασπορά τους, και πως τα μοντέλα τους, οι επιτυχίες τους αλλά και οι αποκτηθείσες  γνώσεις τους μπορούν να εφαρμοστούν στην περίπτωση της Ελλάδας.

Το συνέδριο του Reload Greece θα προσελκύσει ένα διεθνές ακροατήριο και θα έχει ομιλητές από όλο τον κόσμο για να διερευνήσουν ιδέες που θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας καινοτόμου κουλτούρας για τη δημιουργία νέων ζωτικών ευκαιριών. Στους φετινούς διακεκριμένους ομιλητές περιλαμβάνονται οι:

Ο Simeon Djankov, δημιουργός της σειράς Doing Business της Διεθνούς Τράπεζας και Διευθυντής της ομάδας χρηματοπιστωτικών αγορών στο London School of Economics.  Θα μοιραστεί τις ιδέες του για το πώς η ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής κουλτούρας μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ταχεία ανάπτυξη μιας χώρας  σε επίπεδο κατατάξεων αλλά και πέρα από αυτές.

Ο κ. Nicholas Jennett, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο Ιωάννης Τσακίρης, Επικεφαλής της Περιφέρειας, θα συμμετάσχουν στη συνεδρία  Χρηματοδότησης Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης για να εξετάσουν πώς το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα μπορεί να αξιοποιήσει τον νέο γύρο χρηματοδότησης.

Ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης , Διευθύνων Σύμβουλος της Innoetics (που πρόσφατα εξαγόρασε η Samsung, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές επιτυχίες της Ελλάδας), θα μοιραστεί την εμπνευσμένη ιστορία του και θα αναφερθεί στο πώς οι νεοσύστατες επιχειρήσεις μπορούν να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα στην οικοδόμηση παγκόσμιων και βιώσιμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η Charity Wayua,  Διευθύντρια Ερευνών του Δημόσιου Τομέα, ( IBM, Ναϊρόμπι, Κένυα) θα μοιραστεί την ιστορία της για το πώς καθοδήγησε και υλοποίησε την αλλαγή που ήθελε να δει στη χώρα της. Η Κένυα κατατάσσεται στην τρίτη πιο μεταρρυθμισμένη χώρα του κόσμου επί 2 συναπτά έτη . Η Charity θα προσπαθήσει να απεικονίσει το πώς οι Κενυάτες συνεργάστηκαν για ένα συλλογικό όραμα μεταρρύθμισης της χώρας τους.

Ο Gordon Innes, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής ανάπτυξης του Bloomberg, θα μιλήσει για τη διαμόρφωση των πόλεων του μέλλοντος. Η παρουσίασή του υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο μια φιλανθρωπική επιχείρηση συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις για να βοηθήσει  πόλεις να προετοιμαστούν για το μέλλον. Ακόμη πραγματεύεται τους πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να κατασκευαστεί ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό οικοσύστημα που θα επιτρέψει σε μια πόλη να γίνει παγκόσμιος τεχνολογικός κόμβος.

Το Reload Greece δημιουργεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών για το κτίσιμο επιχειρήσεων, οι οποίες θα παρέχουν θετικό αντίκτυπο στην πατρίδα τους. Στο φετινό συνέδριο, θα παρευρίσκονται επτά απόφοιτες ομάδες (alumni starτups) με στόχο την  προώθηση των επιχειρήσεων τους και την αλληλεπίδραση με την κοινότητα του Reload Greece. Το συνέδριο αποτελεί  μια συναρπαστική ευκαιρία για περαιτέρω  επαφή με την «ασταμάτητη γενιά» που διαταράσσει τις βιομηχανίες, ξεκινώντας καινοτομίες, αλλάζοντας νοοτροπίες και δημιουργώντας αξία στην κοινωνία. Η εκδήλωση θα αποτελέσει επίσης μια ανεκτίμητη ευκαιρία για να βοηθήσουμε τις επιτυχημένες απόφοιτες ομάδες μας, μέσα από τη δικτύωση, τις επαφές και την αλληλεπίδραση και τις συνεργασίες.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία από την έναρξη της ελληνικής κρίσης, η νέα γενιά δοκιμάζεται τώρα. Η «ασταμάτητη γενιά» προσπαθεί να διαφοροποιήσει τα πράγματα, αναπτύσσοντας νέες ευκαιρίες και αποτελεί την αλλαγή που θέλουν να δουν. Οι επιχειρηματίες είναι οι σημερινοί ήρωες – λαμπροί παίκτες, των οποίων οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν διαταράξει τα παλιά επιχειρηματικά μοντέλα και έχουν δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό πεδίο. Η επιχειρηματικότητα μειώνει τα εμπόδια μεταξύ των κοινοτήτων και των πολιτισμών και δημιουργεί γέφυρες που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις. Οι επιχειρηματίες έχουν την ορμή και το πάθος να αλλάξουν τον κόσμο και αν είστε μέρος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος ή της διασποράς στο Λονδίνο, αυτό είναι ένα γεγονός που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Το συνέδριο του Reload Greece 2017 πραγματοποιείται το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Rooms on Regents Park στο Λονδίνο, για μια ημέρα: Έμπνευσης, Καινοτομίας και Συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.reloadgreece.com/rgconference/
Αγοράστε το εισιτήριο σας: https://www.eventora.com/en/Events/unstoppable-generation-hacking

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ