Creta Farms: Ένα ολόκληρο δάσος ζωντανό χάρη… σε ζωικά απόβλητα

Το παραγόμενο νερό του βιολογικού καθαρισμού στη βιομηχανική μονάδα της Creta Farms στο Ρέθυμνο χρησιμοποιείται για το πότισμα 7.000 δέντρων και καλλωπιστικών φυτών. H επεξεργασία των υγρών αποβλήτων της χοιροτροφικής μονάδας και του εργοστασίου αλλαντικών γίνεται σε μονάδα βιολογικού καθαρισμού που, με συνεχείς προσθήκες και βελτιώσεις, χρησιμοποιεί πάντα την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας. Πρόκειται για μια μονάδα βιολογικού καθαρισμού, η οποία ξεπερνά σε μέγεθος αυτή της πόλης του Ρεθύμνου, που φιλοξενεί τη βιομηχανία.

Ένας πνεύμονας οξυγόνου για τη βιομηχανία και την κοινωνία

Το Εν Ελλάδι δάσος, που ποτίζεται από το επεξεργασμένο νερό, αποδίδει διπλό όφελος στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Αφενός, με τη δημιουργία ενός «πνεύμονα» πρασίνου που ευεργετεί όλη την περιοχή και αφετέρου από την υπεύθυνη χρήση ύδατος με την επεξεργασία λυμάτων και την «επαναχρησιμοποίηση» νερού χωρίς σπατάλες. Τα δέντρα αυτά, πέραν της απορρόφησης του επεξεργασμένου νερού του βιολογικού, απορροφούν από την ατμόσφαιρα σημαντικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Μονάδα παραγωγής φυτικών ζωοτροφών μέσα στον πυρήνα της βιομηχανίας

Οι περιβαλλοντικές δράσεις της Creta Farms αποτελούν μία ακόμη εγγύηση ποιότητας και προέλευσης των προϊόντων της. Πιστή στις δεσμεύσεις της, η Creta Farms δημιουργεί μονάδα παραγωγής ζωοτροφών φυτικής προέλευσης. Εκεί δοξάζονται οι καρποί της κρητικής γης, το ελαιόλαδο και δεν εντοπίζονται ιχθυάλευρα ή ζωικά λίπη, ενώ για την πάχυνση δεν καταφεύγει στα αντιβιοτικά. Έτσι, δημιουργείται μια «πράσινη» αλυσίδα, με το σιτηρέσιο να αξιοποιείται πλήρως από το ζώο, και την εταιρεία με τη σειρά της να διαχειρίζεται ορθώς τα απόβλητά της.

«Πράσινες» πρακτικές σε θαλάσσια περιοχή

Στο πλαίσιο της αυτοδέσμευσής της για περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρεία, διενεργεί μια σειρά από περιβαλλοντικές μελέτες, οι οποίες πραγματοποιούνται αδιάλειπτα σε συνεργασία με τους πλέον επίσημους, αρμόδιους και ανεξάρτητους φορείς, που διασφαλίζουν μόνιμη και δημόσια παρουσίαση των επιστημονικών στοιχείων, για την κατηγορηματική τεκμηρίωση της άψογης ποιότητας του νερού και του οικοσυστήματος στη θαλάσσια περιοχή του Λατζιμά. Μια σειρά από «πράσινες» δράσεις, σε στεριά και θάλασσα, καθιστούν την Creta Farms εταιρεία-πρότυπο, με ανεπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση. Μια εταιρεία που σέβεται τη φύση, που μας δίνει ζωή και που το ανταποδίδει πολλαπλά με κάθε τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ