ΣΕΒΤ: Ελληνική διάκριση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia

Το χρυσό βραβείο απέσπασε η ελληνική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017, που πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017».

Μεγάλος νικητής της φετινής ευρωπαϊκής διοργάνωσης ECOTROPHELIA, αναδείχθηκε το προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage», ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντου και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά, που δημιούργησε η επταμελής ομάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Το AVOYOG Smoothie Beverage έφθασε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κατακτώντας την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Το «AVOYOG Smoothie Beverage», είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από αβοκάντο ελληνικής καλλιέργειας και ορό στραγγιστού γιαουρτιού με προσθήκη πρεβιοτικών ινών και φυσικού αντιοξειδωτικού εκχυλίσματος και ξεχώρισε ανάμεσα σε 16 συνολικά συμμετοχές από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες! Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, καθώς όλες οι χώρες είχαν να επιδείξουν προϊόντα μοναδικής καινοτομίας με ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, ωστόσο η ελληνική συμμετοχή του ΕΜΠ που αποτελείται από τον καθ Π. Ταούκη, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, την Δρ Ε. Δερμεσονλούογλου, την Δρ Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου & Ζ. – Μ. Ξάνθου, κατάφερε να ξεχωρίσει για άλλη μια φορά και να βραβευθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη διάκριση Ελληνικής Συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του ΣΕΒΤ.

Το αργυρό βραβείο στη χθεσινή εκδήλωση απέσπασε το Ηνωμένο Βασίλειο για το προϊόν Yasai Cauliflower Rice Sushi, ενώ το χάλκινο βραβείο η Σλοβενία για το προϊόν OnMyWhey. Διακρίθηκαν επίσης η Γαλλία για την Καινοτομία και η Γερμανία για την Επικοινωνιακή Στρατηγική των συμμετοχών τους.

Ο κ. Π. Ταούκης, καθηγητής του ΕΜΠ, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, τόνισε: «Η κατάκτηση της 1ης θέσης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ecotrophelia 2017 έχει γεμίσει όλη την ομάδα και το εργαστήριό μας με χαρά και ικανοποίηση. Δουλέψαμε εντατικά για πολλούς μήνες με την ουσιαστική υποστήριξη του ΣΕΒΤ και το αποτέλεσμα επιβραβεύει τις προσπάθειες μας. Πιστεύουμε ότι διαγωνισμοί όπως ο Ecotrophelia στηρίζουν τη νέα γενιά και συμβάλλουν στην προώθηση της καινοτομίας μέσα από τη συνεργασία της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την Βιομηχανία».

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρυσής διάκρισης της ελληνικής συμμετοχής, ο κ. Ε. Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, δήλωσε: «Εκ μέρους του ΣΕΒΤ θα ήθελα να συγχαρώ τους φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη μεγάλη τους νίκη και τη χαρά που μας έδωσαν να ξεχωρίσει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αποσπάσει το χρυσό, ανάμεσα σε τόσες άλλες δυνατές συμμετοχές.  Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που, σε μια τόσο δύσκολη για τον τόπο συγκυρία, ο Ελληνικός Κλάδος Τροφίμων απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι διαθέτει ένα εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει τη Βιομηχανία Τροφίμων, ώστε να αποτελέσει το όχημα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Εμείς στον ΣΕΒΤ, δεσμευόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη νέα γενιά και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προώθηση της καινοτομίας, που ενισχύει την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα και παράλληλα τις εξαγωγές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ