CSR Hellas: Συμμετοχή στο 1st European Business-Education Summit

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία (European Pact 4 Youth) για τη περίοδο 2015-17, που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του CSR Europe και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνολικά κατά την προηγούμενη διετία αναπτύχθηκαν 23.000 συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, οι οποίες αποτέλεσαν το πλαίσιο για προσφορά από πλευράς επιχειρήσεων 160.000 ποιοτικών θέσεων μαθητείας, πρακτικής άσκησης και πρώτης απασχόλησης. Το CSR HELLAS συμμετέχει στην πρωτοβουλία καθώς αποτελεί ένα από τα 24 Εθνικά Δίκτυα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει σχετικό Σχέδιο Δράσης για την Ελλάδα, το οποίο υλοποιείται ήδη μέσω του προγράμματος GEFYRA.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπήρξε συνάντηση ευρωπαίων CEOs με τον Βασιλιά των Βέλγων, Φίλιππο, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του τόσο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία, όσο και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την πρωτοβουλία, ενώ παραδόθηκε κοινή Δήλωση-Δέσμευση (Joint Appeal) υπογεγραμμένη από 58 CEOs ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk με την οποία τονίζουν την ανάγκη να επισπευσθούν οι απαιτούμενοι μετασχηματισμοί που θα καταστήσουν τις συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων τη νέα νόρμα για την Ευρώπη.

Παράλληλα, την Τετάρτη 22/11/2017, σε κοινή εκδήλωση των CSR Europe, Accountancy Europe και του GRI παρουσιάστηκε η ειδική έκδοση Policy & Reporting: Member State Implementation of the Directive 2014/95/EU. Η έκδοση παρουσιάζει το πως υιοθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/95/EU σχετικά με τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, από τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Το CSR HELLAS, ως εθνικός εταίρος του CSR Europe, συμμετείχε στην προσπάθεια παρέχοντας σχετικές πληροφορίες για την Ελλάδα. Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη σύντομα στην ιστοσελίδα του CSR HELLAS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ