Τo Louis XIII συνεργάζεται με τον Pharrell Williams στο project «100 Xρόνια» Vol. 2

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε στην Ελλάδα, σε ένα κλειστό event που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρεταννία, η συνέχεια του Project «100 χρόνια».  Το LOUIS XIII συνεργάστηκε με τον Pharrell Williams σε αυτό το καινοτόμο project, για τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού που λέγεται «100 χρόνια» – Το τραγούδι που θα ακούσουμε μόνο εάν ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια μοναδική σύνθεση του Pharrell Williams που δε θα κυκλοφορήσει πριν από το 2117. Αυτή η κίνηση έχει ως στόχο το LOUIS XIII να μοιραστεί την αφοσίωση και το ενδιαφέρον που έχει απέναντι σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Πρόκειται για ένα κομμμάτι που εκφράζει δημιουργικά την ιδιαίτερη και ευαίσθητη σχέση φύσης και χρόνου, καθώς και των συνεπειών της δράσης των ανθρώπων στο περιβάλλον. Κάθε μπουκάλι LOUIS XIII αντιπροσωπεύει το επίτευγμα ζωής των εκάστοτε γενιών των cellar masters, για αυτό και το LOUIS XII πρέπει να σκέφεται 100 χρόνια μπροστά.

Το αποκλειστικό κομμάτι του Pharrell  ηχογραφήθηκε σ’ ένα δίσκο φτιαγμένο από πηλό, προερχόμενο από το έδαφος της περιοχής Cognac, που είναι τύπου κιμωλίας. Αποθηκεύτηκε στα κελάρια του LOUIS XIII, σε ένα τελευταίας τεχνολογίας χρηματοκιβώτιο, ειδικά σχεδιασμένο από τον Fichet-Bauche, το οποίο καταστρέφεται μόνο όταν βυθιστεί στο νερό.

Εάν το επίπεδο της θάλασσας συνεχίζει να ανεβαίνει, με τον ίδιο ανησυχητικό ρυθμό, λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι επιστήμονες δηλώνουν, ότι σε 100 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος της γης θα καλυφθεί από νερό. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το 2117, σε 100 χρόνια δηλαδή από σήμερα,  το κομμάτι του Pharrel Williams θα κυκλοφορήσει, είναι να αντιμετωπίσουμε από τώρα τις τραγικές συνπέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, οι μελλοντικές γενιές δε θα ακούσουν ποτέ το κομμάτι «100 χρόνια», παρά μόνο αν πραγματικά ενδιαφερθούμε! (Only #IFWECARE)

«Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι το LOUIS XIII σκέφτεται έναν αιώνα μπροστά», δηλώνει ο  Pharrell Williams. «Θα πρέπει να κάνουμε όλοι το ίδιο για τον πλανήτη μας. Έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον στην προστασία της φύσης για το μέλλον. Κάθε μπουκάλι είναι ένα επίτευγμα ζωής, διαφορετικών γενιών, ανδρών και γυναικών. Πρόκειται, για την κληρονομία και τη μετάδοση.»

Το «100 Χρόνια» παρουσιάστηκε σε ένα κλειστό πάρτι ακρόασης στη Shanghai, όπου ο Pharrell το παρουσίασε για μια και μοναδική φορά. Οι τυχεροί καλεσμένοι ήταν μόλις 100 και τους είχε απαγορευθεί να καταγράψουν τη μοναδική εμπειρία ζωής, έτσι ώστε το κομμάτι να διατηρηθεί μυστικό για τον επόμενο αιώνα. Το LOUIS XIII και ο Pharrell είχαν σαν στόχο να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για αυτούς του 100 καλεσμένους, δίνοντας τους ένα κίνητρο να συμβάλουν στην προσπάθεια περιορισμού της διεθνούς υπερθέρμανσης και να τη διαδώσουν.

«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για αυτό το καινοτόμο project», δηλώνει ο Ludovic du Plessis, Global Executive Director του LOUIS XIII. «Η φύση και ο χρόνος είναι στην καρδιά των δράσεων μας. Εάν το περιβάλλον είναι ασταθές, ακόμα και ο καλύτερος cellar master δε θα ήταν ικανός να δημιουργήσει το εξαιρετικό blend του LOUIS XIII.  Η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα του 21ου αιώνα. Με το μουσικό κομμάτι «100 Χρόνια – το τραγούδι που θα ακούσουμε μόνο αν ενδιαφερόμαστε», ευελπιστούμε να εμπνεύσουμε το κοινό ανά τον κόσμο ώστε να αναλάβει δράση»

Το 2015 το LOUIS XIII συνεργάστηκε με τον περίφημο ηθοποιό και δημιουργικό οραματιστή, John Malkovich, για να δημιουργήσει την ταινία «100 χρόνια: Η ταινία που δε θα δεις ποτέ», ένα καλλιτεχνικό έργο που προκαλεί σκέψη και διερευνά τη σχέση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. «100 χρόνια – Το τραγούδι που θα ακούσουμε μόνο αν ενδιαφερόμαστε», ακούστηκε στη Shanghai στις 13 Νοεμβρίου του 2017. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο  –WWW.LOUISXIII-COGNAC.COM

Παγκόσμια Υπερθέρμανση

Το LOUIS XIII ιδρύθηκε το 1874 από τον Paul Emile Rémy Martin και είναι καθαρό αποτέλεσμα της ιδιοφυίας των δημιουργών του: το περιβάλλον και οι γενιές των cellar masters. Η μητέρα φύση είναι στην καρδιά όσων κάνουμε: χωρίς την πλήρη ισορροπία και ευεξία, οι καλύτεροι cellar masters ή οι αμπελώνες δεν θα ήταν ικανοί να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν το εξαιρετικό blend των 1.200 eaux-de-vies που συνθέτουν κάθε LOUIS XIII φιάλη. Όπως έκαναν στο παρελθόν οι Paul Emile Rémy Martin, André Giraud, Georges Clot και Pierrette Trichet, ο σημερινός Cellar Master, Baptiste Loiseau, ξεχωρίζει τα καλύτερα eaux-de-vie και τα θέτει σαν κληρονομιά στους διαδόχους του, για τον επόμενο αιώνα.

Είναι φυσικό σήμερα, να ενδιαφερόμαστε βαθιά για το περιβάλλον και να δουλεύουμε, υπηρετώντας και θέτοντας ως σημαία μας το να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο θέμα του 21ου αιώνα. Το να προστατεύουμε την περιοχή μας είναι καθημερινή μας υποχρέωση, ενώ το να σκεφτομαστε έναν αιώνα μπροστά, αποτελεί δόγμα της βασικής μας φιλοσοφίας από την ίδρυση του LOUIS XIII, καθώς ο cellar master πρέπει να διαχωρίσει τα καλύτερα eaux-de-vie, σαν κληρονομιά για τους διαδόχους του, για τον επόμενο αιώνα. Η προετοιμασία της κληρονομιάς μας, που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του DNA του brand, και η εμπλοκή μας στη διεθνή προσπάθεια προστασίας της κλιματικής αλλαγής δεν είναι μόνο νόμιμη αλλά είναι και επιτακτική.

Το Remy Cointreau Group, συμπεριλαμβανομένου του LOUIS XIII,  έχει αφιερωθεί στη διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Το group εισήλθε στην οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή πριν από 14 χρόνια, και αποτελεί μέλος της elite των Ηνωμένων Εθνών “Global Compact Advanced” από το 2014. Το group έχει αφιερωθεί στο να συμβάλλει στη διεθνή προσπάθεια με το προγραμμα 2020 Corporate Social Responsibility (CSR), εντός του περιβαλλοντικού πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Ένα από τα βασικά αντικείμενα του προγράμματος 2020, είναι η ανάληψη δράσης στη μάχη κατά την κλιματική αλλαγή, και ένας από τους στόχους της είναι να μειωθούν τα αέρια του θερμοκηπίου και το αποτύπωμα άνθρακα. Στις κορυφαίες προτεραιότητες αυτού του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται και οι βιώσιμες πρακτικές ανάπτυξης αμπελώνων, η ενεργειακή απόδοση, η φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία, η βελτιστοποίηση της αποστολής των προϊόντων και η διατήρηση των δασών. Δεδομένης της περιορισμένης και εξειδικευμένης παραγωγής του, το LOUIS XIII συμβάλλει ελάχιστα στην εκπομπή CO2.

«Σαν εταιρεία πρέπει να πράττουμε το καλύτερο, για να κάνουμε τον κόσμο μας ένα ωραίοτερο μέρος.», εξηγεί ο Ludovic du Plessis, Global Executive Director του LOUIS XIII. «Αλλά κανένας άνθρωπος μόνο του ή ένα brand δε θα καταφέρει να σταματήσει την παγκόσμια υπερθέρμανση από μόνο του – πρέπει να γίνει από παγκόσμιες ενοποιημένες δράσεις από τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί από ότι ένα άτομο ή ένα brand μόνο του.  Εδώ δεν πρόκειται για μια πόλη ή μια χώρα αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη. Η ανησυχία μας δεν είναι για το Cognac, αλλά για κάθε πόλη ανά τον κόσμο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ