Young Business Talents: Οι μαθητές, στήνουν (ξανά) τη δική τους επιχείρηση

Μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμμετέχουν και φέτος, στο Young Business Talents, στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, που προσφέρει στους έφηβους τη δυνατότητα να διοικήσουν μια εικονική επιχείρηση και να κερδίσουν εφόδια για το μέλλον τους, μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι οnline!

Το Young Business Talents, συμπληρώνει φέτος την 5η επιτυχημένη χρονιά διοργάνωσής του, κατατάσσοντάς το διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πιο αναγνωρισμένους και επιτυχημένους θεσμούς διαδραστικής επιμόρφωσης & πρακτικής άσκησης.

Οι ‘ομάδες – εταιρείες’ που σχηματίστηκαν, έφτασαν φέτος τις 660, και αποτελούνται από  2.144 μαθητές από Λύκεια όλης της χώρας που έχουν την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Ιδιαίτερα υψηλή είναι και φέτος, η συμμετοχή σχολείων από την Περιφέρεια, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη των νέων της επαρχίας, για συμμετοχή σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που θα τους βοηθήσουν να επιλέξουν πιο συνειδητά την ακαδημαϊκή τους πορεία, και εν συνεχεία, την επαγγελματική τους κατεύθυνση.

Η συμμετοχή στον καινοτόμο διαγωνισμό, είναι Δωρεάν, και αποτελεί μια πρωτοβουλία στήριξης από μέρους των Διοργανωτών, των Χορηγών και των Υποστηρικτών του Προγράμματος, προς σύγχρονες μεθόδους μάθησης, μέσω της πρακτικής και βιωματικής εμπειρίας!

Τα παιδιά μέσω του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, διανύουν Οnline μέσα σε 4 μήνες, 11 εικονικά ‘επιχειρηματικά έτη’, αποκτώντας εμπειρία σε όλους τους βασικούς τομείς διοίκησης μιας εταιρείας, όπως η Παραγωγή, το Marketing, τα Χρηματοοικονομικά, το Ανθρώπινο Δυναμικό και η Διανομή. Αφού καταθέσουν κάθε εβδομάδα τα Επιχειρηματικά Σχέδια με τις Αποφάσεις τους, ο Προσομοιωτής, (προηγμένο λογισμικό που χρησιμοποιείται διεθνώς σε Πανεπιστήμια και μεγάλες εταιρείες) επιστρέφει οικονομικά Αποτελέσματα, βασισμένα σε δεδομένα μιας πραγματικής αγοράς σε ανταγωνισμό! Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η φάση του επιχειρηματικού παιχνιδιού, οι 75 από τις 660 ομάδες – εταιρείες που ξεκίνησαν, περίπου 300 μαθητές,  θα λάβουν μέρος στον Μεγάλο Τελικό του Young Business Talents, με φυσική παρουσία!

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε εφόδια στα νέα παιδιά, που θα είναι χρήσιμα, σε όποιον τομέα και αν προσανατολιστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Διευθυντής του Young Business Talents στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Αρεταίος. «Μας ικανοποιεί που οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, είναι κάθε χρονιά ακόμη περισσότερο ενθουσώδεις, αναγνωρίζοντάς το ως ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο το οποίο προσφέρει στους μαθητές γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες».

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ένα διεθνές project, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό, και διοργανώνεται από την εταιρία NIVEA στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της. Κατά την περσινή διοργάνωση, ο αριθμός συμμετοχών συνολικά, έφτασε τις 22.413.

Ο διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS 2017-18 ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου, με το άνοιγμα του Προσομοιωτή και θα λήξει με τον μεγάλο Εθνικό Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Αθήνα, με φυσική παρουσία των 75 επικρατέστερων ομάδων από όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ