TÜV Austria Hellas: Νέα πιστοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Η εταιρεία ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., υπεύθυνη για τη διαχείριση και τη λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από τη διαδικασία επιθεώρησης της TÜV AUSTRIA HELLAS, ηγετικού φορέα πιστοποίησης της χώρας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας (ΣΔΕ), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του EN ISO 50001. Το διεθνές πρότυπο ISO 50001 προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης της Ενέργειας σε μια επιχείρηση και εστιάζει στον εντοπισμό ευκαιριών ενεργειακής βελτίωσης.

Το πιστοποιητικό EN ISO 5001 απονεμήθηκε από τον CEO της TÜV AUSTRIA HELLAS, Ιωάννη Καλλιά στον Κώστα Θεοδωρογιαννόπουλο, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Τύπου του αεροδρομίου της Αθήνας.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), με το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας που εφαρμόζει με την υπογραφή της TÜV AUSTRIA HELLAS, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά, την έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή του στην προσπάθεια εξοικονόμησης φυσικών πόρων και μείωσης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας  Θεοδωρογιαννόπουλος,  επισημαίνει σχετικά, «Η πιστοποίηση κατά ISO 50001 ήλθε ως το επιστέγασμα της μακρόχρονης και συνεπούς προσπάθειας του αεροδρομίου να παρακολουθεί, να καταγράφει και να αξιολογεί τις ενεργειακές καταναλώσεις του και ακολούθως να σχεδιάζει και να υλοποιεί παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης. Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε τις ήδη εφαρμοσμένες πρακτικές, να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τις όποιες ελλείψεις μας σε σχέση με το πρότυπο και να ενισχύσουμε την εταιρική κουλτούρα ελέγχου και εξοικονόμησης με σκοπό τη συνεχή ενεργειακή  βελτίωσή μας. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όλο και περισσότερο ευαίσθητο στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και της ορθολογικής αξιοποίησης των φυσικών πόρων, η αναγνώριση της ενεργειακής διαχείρισης του αεροδρομίου, μέσω της συγκεκριμένης πιστοποίησης, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους.»

«Στην TÜV AUSTRIA HELLAS αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η εταιρεία μας αποτελεί την πρώτη επιλογή για την Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας, κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της χώρας μας. Η πρόσφατη πιστοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το διεθνές πρότυπο ISO 50001, επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη της πιστοποίησης στην υπεύθυνη λειτουργία εταιριών και οργανισμών, που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα και θέτουν ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία των φυσικών πόρων», αναφέρει σχετικά ο CEO της TÜV AUSTRIA HELLAS, Ιωάννης Καλλιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ