Υψηλή τεχνολογία και αλληλεπίδραση: Σημαντική για την προσέλκυση κορυφαίων ταλέντων

-Σε σχέση με το 2015, υπερδιπλάσιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων στην Κίνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία και στο Μεξικό που χρησιμοποιούν εφαρμογές (apps) για να υποβάλουν το βιογραφικό τους σε θέσεις εργασίας

-Περισσότεροι από τους μισούς προτιμούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές κινητών για την εύρεση νέας εργασίας, ενώ κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον επιτραπέζιο υπολογιστή

-Η εξατομίκευση είναι το κλειδί: περισσότεροι από 1 στους 3 αναφέρουν ότι τα μηνύματα επικοινωνίας που δεν είναι προσωποποιημένα, υπονομεύουν την αξιοπιστία του εργοδότη

Η τεχνολογία στην πιο προσωποποιημένη της διάσταση αποτελεί προτεραιότητα για όσους αναζητούν εργασία σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ManpowerGroup Solutions [NYSE: MAN]. «Swipe Right: Candidate Technology Preferences During the Job Search» η οποία φέρνει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για περισσότερα από 14.000 άτομα σε 19 χώρες σε σχέση με τις προτιμήσεις εφαρμογών (apps). Η έρευνα περιλαμβάνει πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι εργοδότες για να προσελκύσουν και να διακρατήσουν υψηλών αποδόσεων εργαζόμενους.

“Στη σημερινή όχι και τόσο ανοιχτή αγορά εργασίας, η εμπειρία του υποψηφίου είναι πρωταρχικής σημασίας”, δήλωσε η Kate Donovan, Senior Vice President of ManpowerGroup Solutions and Global RPO President. “Υπάρχει πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εκείνες τις εταιρείες που συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία και αλληλεπίδραση με τους υποψηφίους, με τρόπο που να είναι ελκυστικές για τα κορυφαία ταλέντα. Οι αποφάσεις καριέρας είναι από τις πιο σημαντικές και οι σχέσεις παίζουν μεγάλο ρόλο για την τελική επιλογή. Η τεχνολογία μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, αλλά δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη επαφή για την προσέλκυση ενός υποψηφίου.”

Η ManpowerGroup Solutions δίνει οκτώ πρακτικές συμβουλές για τους εργοδότες, όπως:

* Σκεφτείτε «έξυπνα» όπως το «smartphone». Οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να αυξήσουν τον αριθμό των αιτήσεων που λαμβάνουν οι εργοδότες. Οι εταιρίες θα επιτύχουν το κατάλληλο ταίριασμα υποψηφίου- ρόλου μέσω μιας εξατομικευμένης- με επίκεντρο τον υποψήφιο- προσέγγισης επικοινωνίας.

* Κινηθείτε εκτός των παραδοσιακών πλατφόρμων και HR εφαρμογών. Είναι πιο εύκολο να συναντήσετε τους υποψηφίους στα σημεία που ήδη βρίσκονται, αντί να επιμένετε να δοκιμάσουν κάτι νέο.

* Ακολουθείστε τη νέα τάση των “bots”. Με τη νέα τεχνολογία των bots, ένας εργοδότης που χρησιμοποιεί (ή δεν χρησιμοποιεί) σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προσλήψεων, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για την εταιρία και τις αξίες της στους υποψηφίους. Τα chatbots (πρόκειται για προγράμματα που μιμούνται την ομιλία, με τα οποία ο χρήστης αλληλεπιδρά, κάνει δηλαδή chat) θα πρέπει να αποτελούν επέκταση του brand, να είναι ανοιχτά και διαφανή προς τους υποψηφίους ότι είναι bots- συμπληρώνοντας και όχι να αντικαθιστώντας την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ