Interamerican: Ανάδειξη του εθελοντισμού με την “Κατάθεση Αλληλεγγύης” των εργαζομένων

Συνεχίζοντας για έκτη χρονιά την εκστρατεία εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της προς υποστήριξη αστέγων και απόρων, η INTERAMERICAN οργάνωσε και κατά τον περασμένο Δεκέμβριο την τακτική «Κατάθεση Αλληλεγγύης» για την συγκέντρωση τροφίμων και αναλωσίμων ειδών.

Η εκστρατεία απέδωσε 1,1 τόνο τροφίμων από την εταιρική κοινωνία της Αθήνας, ποσότητα που διατέθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του Δήμου Αθηναίων. Ακόμη, σημαντική ήταν και στη Θεσσαλονίκη η συγκομιδή τροφίμων και ειδών υγιεινής και οικιακής χρήσης, που προσέφερε η εταιρεία στο φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας Αγίου Ελευθερίου στο Ντεπώ, επίσης στην Πάτρα με επίδοση στο ίδρυμα “Κιβωτός της Αγάπης” και στα Γιάννενα για το Κέντρο Προστασίας Παιδιού.

Παράλληλα, η INTERAMERICAN ήταν και φέτος η χορηγός του πρωτοχρονιάτικου γεύματος που οργάνωσε για απόρους ο Δήμος Αθηναίων, στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 1.000 πολίτες. Η εταιρεία ήταν χορηγός το 2017 και του πασχαλινού τραπεζιού, επαναλαμβάνοντας σταθερά την αρωγή που παρέχει στις πρωτοβουλίες των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες υποστηρίζουν περίπου 25.000 άτομα.

Η δραστική αντιμετώπιση και ο περιορισμός της φτώχειας αποτελεί έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και επιχειρήσεις με οργανωμένο σχέδιο δράσεων υπευθυνότητας, όπως η INTERAMERICAN, εναρμονίζουν τις σχετικές πρακτικές τους. Έτσι, πέρα από την υλοποίηση επιχειρησιακών προτεραιοτήτων για την εκπαίδευση και απασχόληση σε αναδυόμενους τομείς εργασίας -αφού η ανεργία αποτελεί την κατ’ εξοχήν αιτία ακραίας φτώχειας στις μικρότερες ηλικίες (18-29 ετών) στη χώρα μας- υποστηρίζουν και το έργο φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης. Για την κατάσταση ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα συνεκτιμάται η σοβαρή ανεπάρκεια της εισοδηματικής στήριξης των ανέργων. Κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2017, ενώ ο αριθμός των ανέργων είχε φθάσει τους 1.030.000, αυτοί που ελάμβαναν επίδομα ανεργίας έφθαναν μόλις το 11,8% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ – πηγή «διαΝΕΟσις»).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ