Στη Μαγιόρκα θα διεξαχθεί το 2ο Smart Island World Congress

Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων νησιωτικών επικρατειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, ο οικονομικός ανταγωνισμός, η τεχνολογική καινοτομία και ο τουρισμός θα είναι οι βασικοί στόχοι της δεύτερης διοργάνωσης του Smart Island World Congress (SIWC), του κορυφαίου διεθνώς συνεδρίου για τα ευφυή νησιά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Fira de Barcelona και θα διεξαχθεί στις23 και τις 24 Απριλίου στην Calvià (Μαγιόρκα). Αναμένεται να παρευρεθούν αντιπρόσωποι νησιών από όλον τον κόσμο, 95 ομιλητές και 25 εκθέτες.

Ύστερα από την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης με θέμα τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που έχουν οι νησιωτικές επικράτειες σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η διοργάνωση του 2018 θα προχωρήσει και θα εξετάσει την ανάγκη να βρεθούν συνέργειες και να συσφιχτούν οι δεσμοί που ενώνουν τις νησιωτικές επικράτειες καθώς αντιμετωπίζουν βασικές προκλήσεις προκειμένου να γίνουν τα νησιά του μέλλοντος.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει τρεις βασικές θεματικές: ηγεσία νησιών στον τουριστικό κλάδο, οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα νησιά στο μέλλον και οι πόροι που διατίθενται στις νησιωτικές επικράτειες. Με άξονα αυτές τις θεματικές, θα υπάρξουν 15 διασκέψεις όπου θα συμμετάσχουν 95 ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ηγέτες νησιών, ειδικοί εμπειρογνώμονες και διευθυντικά στελέχη από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

Στους διακεκριμένους ομιλητές συγκαταλέγεται ο Doug Lansky, σύμβουλος και διεθνής εμπειρογνώμονας σε θέματα τουρισμού και μελλοντικών τάσεων εντός του κλάδου. Έχει γράψει δώδεκα βιβλία, μεταξύ των οποίων, δύο για τον εκδοτικό οίκο Lonely Planet και τρία για την Rough Guides. Ακόμα, έχει γράψει άρθρα για το National Geographic, τις εφημερίδες Guardian και Huffington Post, μεταξύ άλλων.

Μια άλλη διακεκριμένη ομιλήτρια θα είναι η Lauri-Ann Ainsworth, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Επικοινωνιών στο Branson Centre of Entrepreneurship – Caribbean. Το κέντρο αυτό ιδρύθηκε το 2011 από την Virgin Unite, το ίδρυμα του μεγιστάνα των επιχειρήσεων Richard Branson, και σήμερα είναι ο κορυφαίος επιχειρηματικός επιταχυντής στην Καραϊβική, ο οποίος παρέχει επιχειρηματική υποστήριξη διεθνούς κλάσης στην περιοχή.

Η Kate Brown, Εκτελεστική Διευθύντρια του Global Island Partnership, του φορέα του ΟΗΕ που συνδέει όλες τις νησιωτικές επικράτειες, θα παρευρεθεί και αυτή στο συνέδριο. Ο εν λόγω φορέας προάγει την συνεργασία των νησιών σε τομείς όπως η προστασία της φύσης και η αειφορία.

Το Smart Island World Congress, έχει την υποστήριξη της World Bank, του UN-Habitat, του Global Island Partnership και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και θα αξιοποιήσει την διεθνή πείρα που έχει αποκτηθεί από το Smart City Expo World Congress, το οποίο διοργανώνεται από την Fira de Barcelona από το 2011 και αποτελεί την κορυφαία διεθνώς εκδήλωση για τον τομέα των ευφυών πόλεων.

Πηγή: Fira de Barcelona

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ