Alba: Έναρξη του 9ου κύκλου του προγράμματος VentureGarden

Συμπληρώνοντας 5 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα VentureGarden δέχεται αιτήσεις για τον 9ο κύκλο εκπαίδευσης και υποστήριξης επιχειρηματιών. Το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece υλοποιεί το πρόγραμμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI) στην Αθήνα ενώ ταυτόχρονα το Entrepreneurship Hub of ACT υλοποιεί το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αιτήσεις για τον 9ο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr/participation. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου 2018. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7 Μαΐου 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με διάρκεια πέντε εβδομάδων.

Το VentureGarden απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης κατά το οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας 5 εβδομάδων, η οποία φέρνει τους συμμετέχοντες σε επαφή με τα βασικά στοιχεία της επιχειρηματικότητας. Μετά την ολοκλήρωση της εντατικής περιόδου μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας από 6 μήνες έως 1 χρόνο.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1.900 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 670 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους 8 κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των 8 κύκλων, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 618 ώρες μαθημάτων. 230 καθηγητές και μέντορες προσέφεραν στους συμμετέχοντες συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 900 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του Venture Garden.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ