YBT 2017-2018: Αναδείχθηκαν οι κορυφαίες ομάδες μαθητών Λυκείων από όλη την Ελλάδα

Το Young Business Talents 2017-18, το μεγαλύτερο Διεθνές Πρόγραμμα Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου 2018, με τον Εθνικό Τελικό της διοργάνωσης για 5η χρονιά στην Ελλάδα, για την ανάδειξη των κορυφαίων μαθητικών επιχειρήσεων της χρονιάς!

Την Πρώτη Θέση βάσει συνολικής ‘εταιρικής’ κερδοφορίας, κατέλαβε η ομάδα BELLATRIX από το Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ενώ την κορυφαία πεντάδα του Τελικού, συμπλήρωσαν οι ομάδες:
 SPARTACUS:  Από το 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα Αττικής

 GIRLMANAGER:  Από το Επαγγελματικό Λύκειο Παλαμά Καρδίτσας
 SOSTIS_INC:  Από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Αττικής
 BULLS:  Από το Επαγγελματικό Λύκειο Παλαμά Καρδίτσας

 

Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία που έζησαν  οι 260 μαθητές Λυκείων από όλη την Ελλάδα που έφτασαν στον Τελικό, αφού διοίκησαν με επιτυχία επί 4 μήνες τις εικονικές επιχειρήσεις τους στο διαδίκτυο για 11 επιχειρηματικά έτη! Συναγωνίστηκαν, πήραν κρίσιμες αποφάσεις για όλους τους τομείς της επιχείρησής τους (παραγωγή, marketing, χρηματοκοικονομικά, πωλήσεις, ανθρώπινο δυναμικό), και ξεχώρισαν ανάμεσα στους 2.144 μαθητές που ξεκίνησαν το ταξίδι του Young Business Talents αυτή τη σχολική χρονιά από τον Νοέμβριο ‘17.

Οι 75 ομάδες που διακρίθηκαν στο τέλος των ημιτελικών του Προγράμματος, μαζί με τους καθηγητές τους, βρέθηκαν στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Απριλίου, όπου με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης γενιάς που αναπαριστά μια αγορά σε πραγματικό ανταγωνισμό, συναγωνίσθηκαν για τρία (3) ακόμα ‘εταιρικά έτη’ διοίκησης της εταιρίας τους, προκειμένου να αναδειχθούν οι καλύτερες ομάδες της χρονιάς!

Οι μαθητές διεκδίκησαν τις 20 κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη του Τελικού ΥΒΤ 2017-18 βάσει συνολικής κερδοφορίας στα 3 έτη, κέρδισαν συμβολικά χρηματικά βραβεία και Δίπλωμα πιστοποίησης για τη συμμετοχή τους, αλλά κυρίως, μια μοναδική εμπειρία και ηθική επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Στο πλαίσιο της Διοργάνωσης του Εθνικού Τελικού Young Business Talents 2017-18, βραβεύτηκαν όπως κάθε χρόνο και οι Καθηγητές που καθοδήγησαν τα παιδιά όλη τη χρονιά, σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης, που γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη.

To Young Business Talents, είναι ένα διεθνές Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό, και διοργανώνεται από τη NIVEA στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας.

Το Καινοτόμο Πρόγραμμα με Προσομοιωτή, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές γνώσεις και δεξιότητες, συμπλήρωσε φέτος τον πέμπτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του στην Ελλάδα και ήταν δωρεάν για όλους.  Υποστηρίχτηκε επίσης από τη ΔΕΠΑ,  και φιλοξενήθηκε ευγενικά στο PierceΑμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, είναι ένα πανίσχυρο λογισμικό, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Οι 75 ομάδες του Τελικού προήλθαν από τους εξής 19 Νομούς: Αττικής, Αρκαδίας, Δράμας,  Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Λαρίσης, Πέλλας, Πιερίας,  Μεσσηνίας, Γρεβενών, Βοιωτίας, Μαγνησίας, Λασιθίου και Δωδεκανήσου.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ