CSE: Παρουσιάσε την πρωτοβουλία Sustainable Development Champions

Η νέα  πρωτοβουλία Sustainable Development Goals Champions, η οποία παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Annual Sustainability Summit, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου με τα Ηνωμένα Έθνη που έχει ως στόχο την ενημέρωση και δημιουργία νέων πρωτοβουλιών σχετικά με τους 17  Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η κοινή δράση «Συνεργασία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης»  των Ηνωμένων Εθνών – UN Partnership #SDGAction23013, – στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα μέσα από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs), καθώς και στην κατάλληλη ενημέρωση φοιτητών, νέων επιχειρηματιών, εταιρειών  και φορέων για  το πώς μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την οικονομία, όσο και για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται  σε στελέχη επιχειρήσεων και νέους επιχειρηματίες που θέλουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην εταιρεία τους αλλά και στον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μία καινοτόμα δράση ή πρωτοβουλία στην επιχείρησή τους μέσα στο 2018 που να συνδέεται με έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και να αναγνωριστούν ως Sustainable Development Champion για τον αντίκτυπο της δράσης τους. Οι δράσεις θα αξιολογηθούν βάσει των κριτηρίων των SDGs και θα δημοσιευτούν σε μια ειδική έκδοση  με τίτλο Sustainable Development Goals Champions, σε ειδικές εκδηλώσεις, καθώς και στο Annual Sustainability Summit του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης βρίσκονται στο επίκεντρο της «Ατζέντας 2030», μίας κοινής δέσμευσης 193 κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να συμβάλλουν ενεργά στην υλοποίηση συγκεκριμένων κοινών στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2030.  Οι στόχοι καλύπτουν θέματα όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η κλιματική αλλαγή, το νερό και η ποιότητα του περιβάλλοντος, η διακυβέρνηση, η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς. Η συνεισφορά των επιχειρήσεων για την επίτευξη των SDGs είναι καθοριστικής σημασίας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τόσο για τις ίδιες όσο και τον κόσμο μέσα στον οποίο λειτουργούν.

Στα πλαίσια της κοινής δράσης «Συνεργασία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης»  των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και το Annual Sustainability Workshop όπου δόθηκαν διακρίσεις στους νικητές του πρόσφατου Διαγωνισμού Καινοτομικής Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ιδέας του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ