Η περιβαλλοντική διαχείριση της ΔΕΗ με τη σφραγίδα της EUROCERT

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την EUROCERT, τον ελληνικό φορέα Πιστοποιήσεων και Ελέγχων, με ισχυρή διεθνή παρουσία, η διαδικασία πιστοποίησης του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΔΠ) της ΔΕΗ ΑΕ με βάση το Πρότυπο ISO 14001:2015 και πεδίο εφαρμογής «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας». Η πιστοποίηση αφορά στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς Ιλαρίωνα, Πολύφυτου, Σφηκιάς, Ασωμάτων, Άγρας και Εδεσσαίου που ανήκουν στο συγκρότημα του Αλιάκμονα.

Η EUROCERT, μετά από ενδελεχή έλεγχο, πιστοποίησε ότι η εγκατάσταση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ, κατά μήκος του Αλιάκμονα (του ποταμού με τη μακρύτερη ροή -320 χλμ.-σε ελληνικό έδαφος ), αφ’ ενός συνέβαλε στην υδροηλεκτρική ανάπτυξη του ποτάμιου συστήματός του, παρέχοντας καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και αφ’ ετέρου αύξησε τον υδάτινο όγκο για αρδευτικούς σκοπούς και την ύδρευση της Θεσσαλονίκης.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πιστοποίησης για το συγκρότημα του Αλιάκμονα, η EUROCERT θα προχωρήσει στην επιθεώρηση του ΣΠΔ των υπόλοιπων Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ, που ανήκουν στα συγκροτήματα Νέστου, Άραχθου και Λάδωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ