Schwarzkopf Professional: Αλλάζει ζωές με το Shaping Futures

Για το 2018, το Shaping Futures έχει θέσει ένα νέο ορόσημο. Έχει μεταμορφώσει τις ζωές περισσότερων από 2.000 μη προνομιούχων νέων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο προσφέροντάς τους την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην κομμωτική από τους καλύτερους στυλίστες του κλάδου.

Το Shaping Futures δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή τους μόνο για μερικές ημέρες. Τουναντίον, τους προσφέρουμε τις δεξιότητες, την τεχνογνωσία, τις επαφές και τις ευκαιρίες απασχόλησης που είναι απαραίτητες προκειμένου να βοηθήσουμε κάθε σπουδαστή να δημιουργήσει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Ιδρύθηκε το 2008 με στόχο να αποτελέσει μια προσπάθεια ανταπόδοσης για τον κλάδο της κομμωτικής, το πρωτοποριακό αυτό δημιούργημα της Schwarzkopf Professional δραστηριοποιείται πλέον σε όλον τον κόσμο. Παρόλο που ξεκινήσαμε από τα χαμηλά, οι φιλοδοξίες μας ήταν πάντα μεγάλες, στοχεύοντας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκινώντας διστακτικά σε μόλις έξι χώρες, σήμερα πλέον, έχουμε διοργανώσει πάνω από 100 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε 30 χώρες, φιλοξενώντας 1932 σπουδαστές, εκ των οποίων οι 346 ήταν το 2017.

Πρότζεκτ για το 2017

Το 2017 αποτέλεσε μια εκπληκτική χρονιά για το Shaping Futures. Σε συνεργασία με τη Fritz Henkel Stiftung υποστηρίξαμε την οικοδόμηση ειδικών εγκαταστάσεων εκπαίδευσης στη Μιανμάρ δίνοντας τη δυνατότητα εκπαίδευσης όχι μόνο στην κομμωτική αλλά και στις θεραπείες ομορφιάς βασιζόμενοι στην επιτυχημένη πρωτοβουλία που είχαμε λάβει στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2016 και η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα ευρύτερο φάσμα δεξιοτήτων και ευκαιριών σταδιοδρομίας στους σπουδαστές του προγράμματός μας «Shaping Futures».

Παράλληλα με την έναρξη ενός νέου πρότζεκτ στη Γεωργία, προσφέραμε εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Κροατία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Μιανμάρ, την Κολομβία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία, την Αυστρία και φυσικά την έδρα μας, τη Γερμανία.

Έχουμε παρόμοιες φιλοδοξίες και για το 2018, καθώς προετοιμαζόμαστε να επεκτείνουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα τόσο στη Μιανμάρ όσο και στη Γερμανία. Εστιάζουμε, επίσης, στην επέκταση του εθελοντικού μας δικτύου ΜΚΟ σε νέες, αναξιοποίητες περιοχές.

Χάρη στους ήρωες του Shaping Futures

Υπάρχουν δύο πραγματικοί ήρωες του Shaping Futures που απλούστατα δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτούς. Οι κομμωτές μας και οι ΜΚΟ με τους  οποίους συνεργαζόμαστε. Μόνο το 2017, περισσότεροι από 90 εξαιρετικά έμπειροι κομμωτές ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα και ανιδιοτελώς μοιράστηκαν τον χρόνο τους, την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους με αυτούς που το είχαν περισσότερο ανάγκη.

Η προσωπική μαρτυρία ενός σπουδαστή του Shaping Futures

Ο πραγματικός λόγος που το κάνουμε είναι για τους σπουδαστές μας. Και ποιο καταλληλότερο παράδειγμα να συνοψίσει τι σημαίνει το Shaping Futures από μια επιτυχία του προγράμματός μας;

Ο Τebogo, ηλικίας 21 ετών, από τη Νότια Αφρική, συμμετείχε στην πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού προγράμματος Shaping Futures και προσκλήθηκε να εργαστεί στην Πολωνία, στο κομμωτήριο της Anna Kulec-Karampotis, μία από τις βασικές μας κομμώτριες-συνεργάτιδες μας. Μόλις ο Tebogo ολοκλήρωσε εκεί την αρχική του εκπαίδευση, επέστρεψε στη Νότια Αφρική και αμέσως του προσφέρθηκε εργασία σε ένα από τα κορυφαία κομμωτήρια, στο Jeauvals Group όπου εργάζεται έως και σήμερα.

«Πριν από το Shaping Futures, δεν ήμουν σίγουρος για το τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου, αλλά άρπαξα την ευκαιρία και είναι πραγματικά υπέροχη η αίσθηση. Προτιμώ να ασχολούμαι με τη βαφή και είμαι πραγματικά ευγνώμων στο Shaping Futures και στην Anna Kulec-Karampotis που μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω ένας σπουδαίος στυλίστας. Tebogo, Νότια Αφρική

Η Henkel δραστηριοποιείται παγκοσμίως με κορυφαία προϊόντα και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: καθαριότητα ρούχων & φροντίδα σπιτιού, προϊόντα ομορφιάς και τεχνολογίες συγκόλλησης. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876 και κατέχει κορυφαία θέση στην αγορά, τόσο στον καταναλωτικό τομέα όσο και στη βιομηχανία, με γνωστές επωνυμίες όπως η Persil, η Schwarzkopf και η Loctite. Η Henkel απασχολεί περίπου 50.000 εργαζομένους, ενώ οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ και αποκόμισε κέρδος 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel είναι εισηγμένες στο γερμανικό χρηματιστήριο του δείκτη DAX.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ