Η βρετανική Change Please είναι η φετινή νικήτρια του Chivas Venture

Ο τελικός του παγκόσμιου διαγωνισμού Chivas Venture, πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, αναδεικνύοντας νικήτρια εταιρεία τη βρετανική start-up Change Please, στην οποία απένειμε το βραβείο ο καλλιτέχνης και tech start-upper will.i.am, μέλος της κριτικής επιτροπής.

Η ελληνική startup, ΤΟΒΕΑ, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο τελικό και ο ιδρυτής της Ιγνάτιος Φωτίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχείρησή του μπροστά σε διεθνή κριτική επιτροπή. Ο κ. Φωτίου δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας στο Chivas Venture ήταν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για εμάς να προβάλουμε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς το έργο της ΤΟΒΕΑ, που στόχο έχει ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με αναπηρία».

Η start-up Change Please που εδρεύει στο Λονδίνο, συγκέντρωσε $350.000 κερδίζοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 27 κοινωνικές επιχειρήσεις απ’ όλον τον κόσμο που διεκδίκησαν μερίδιο από τη συνολική χρηματοδότηση του $1 εκατ. Η νικήτρια επιχείρηση βρίσκεται στο πλευρό των αστέγων, εκπαιδεύοντάς τους και βοηθώντας τους να βρουν εργασία ως baristas. H Change Please προσεγγίζει τους άστεγους κατευθείαν από τους δρόμους και εξασφαλίζει για αυτούς στέγαση εντός 10 ημερών, μια θέση εργασίας καθώς και προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό. Μάλιστα, ο καφές τους σερβίρεται σε οικολογικά φλυτζάνια, που προέρχονται από φάρμες που υποστηρίζουν τις τοπικές κοινότητες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο ιδρυτής της Change Please, Cemal Ezel, δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, νομίζω ότι είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Ήταν ένα δύσκολο και μακρύ ταξίδι, όμως το πιο σημαντικό δώρο που κέρδισα ήταν αυτοί οι 26 νέοι, ταλαντούχοι φίλοι που έκανα απ’ όλον τον κόσμο. Οι τελευταίοι μήνες ήταν για μένα εκπληκτικοί και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το Chivas».

Αυτή είναι η 4η χρονιά που διανύει το Chivas Venture, έχοντας λάβει περισσότερες από 8.000 αιτήσεις παγκοσμίως από start-ups που στόχο έχουν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Από την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού το 2014 έως και σήμερα το Chivas έχει υποστηρίξει κοινωνικές start-ups που έχουν μειώσει τη χρήση του CO2 κατά 60 χιλιάδες τόνους, έχουν ανακυκλώσει 13.000 τόνους απορριμμάτων και έχουν διασώσει περισσότερα από 8.000 δέντρα. 75.000 μέρες εκπαίδευσης για γυναίκες έχουν χρηματοδοτηθεί, 24 εκατ. λίτρα καθαρού νερού έχουν προσφερθεί στην κοινωνία και 23.000 νοικοκυριά έχουν πλέον ασφαλές ρεύμα.

Οι συμμετοχές για το Chivas Venture 2019 στην Ελλάδα θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη του 2018. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Chivas Venture για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ