Χρυσό στον Απολογισμό του Τιτάνα για 4η χρονιά

Την πρώτη θέση στην ετήσια αξιολόγηση των ελληνικών Απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που διενεργείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του διεθνούς προτύπου GlobalReportingInitiative (GRI), κατέκτησε ο Τιτάνας για 4η συνεχή χρονιά.

Η φετινή αξιολόγηση έφερε τον Τιτάνα 16 βαθμούς υψηλότερα σε σχέση με το 2011 στην εκπλήρωση των δεικτών του GRI, γιατί βασίστηκε στις προδιαγραφές του αναθεωρημένου προτύπου GRI-G3.1, τόσο σε επίπεδο συμμόρφωσης με τους σχετικούς δείκτες όσο και σε επίπεδο κάλυψης των σχετικών αρχών ΕΚΕ και ενσωμάτωσης στρατηγικής για την ΕΚΕ.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που διενεργείται από το Εργαστήριο Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης (ΕΕΠΠΔ) του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο CSRReportingForum2012, στις 18 Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε η δραστηριότητα του Ομίλου ΤΙΤΑΝ που αφορά στην υλοποίηση συμμετοχικών πρωτοβουλιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την ευρύτερη δυνατή διάδοση και αξιοποίηση των πληροφοριών και των αποτελεσμάτων που σχετίζονται με τους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους και τις επιδόσεις των επιχειρήσεων.

Ο Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ για το 2011 που αναδείχθηκε στην πρώτη θέση της αξιολόγησης εκπονήθηκε σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρότυπο GRIG3.1. και τα κριτήρια του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (GlobalCompact) για το «προηγμένο» επίπεδο αναφορών προόδου και Απολογισμών ΕΚΕ. Είναι ο ένατος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός ΕΚΕ και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου που έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Από το  2006 διενεργείται πλήρης και ανεξάρτητος έλεγχος από ειδικούς φορείς για την επαλήθευση των περιεχομένων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ