Συνεργασία ΕΕΑΚΑ με Χαμόγελο του Παιδιού

Η ΕΕΑΚΑ (Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας) και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν Πλαίσιο Συνεργασίας το οποίο και εμπράκτως καταδεικνύει το ενδιαφέρον και των δύο μερών για την υγεία της πιο ευαίσθητης ομάδας την εποχή της κρίσης, τα παιδιά.

Όπως περιγράφεται και στο κείμενο του Πλαισίου τα δύο μέρη συμφωνούν :

● ως προς την υποστήριξη και διαχείριση παιδιών με αλλεργικά νοσήματα ή/και εποχικές αλλεργίες που διαμένουν στα Σπίτια του Οργανισμού, είτε απευθύνονται στον Οργανισμό και πληρούν αποδεδειγμένα συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια.

● ως προς την ενημέρωση, εκπαίδευση κι ευαισθητοποίηση για τα αλλεργικά νοσήματα και τις εποχικές αλλεργίες παιδιών σχολικής ηλικίας, γονέων, εκπαιδευτικών κ.ά. ενδιαφερομένων στα πλαίσια εφαρμογής δράσεων Προληπτικής Ιατρικής.

Η ΕΕΑΚΑ πιστή στον επιστημονικό και  κοινωνικό της ρόλο θα συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια με στόχο την ενημέρωση των ασθενών και ολόκληρης της κοινωνίας για τις αλλεργικές παθήσεις και την έγκαιρη διάγνωση, την αποφυγή των αιτίων και την ενδεδειγμένη θεραπεία που θα οδηγήσουν σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η πρόληψη ξεκινάει από τη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση. Οι αλλεργικές παθήσεις είναι νοσήματα πολυπαραγοντικά. Η εκδήλωσή τους εξαρτάται τόσο από τη γενετική προδιάθεση του παιδιού και το οικογενειακό ιστορικό όσο και από την επίδραση του περιβάλλοντος. Με άλλα λόγια, παιδιά σε οικογένειες όπου ο ένας ή και οι δυο γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέλφια τους πάσχουν από αλλεργίες ή από άσθμα, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν και αυτά αλλεργίες ή άσθμα, όταν μάλιστα βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον. Αλλεργίες που, αν δεν διαγνωστούν έγκαιρα και σωστά, επιφυλάσσουν πολύ αρνητικές συνέπειες για την ποιότητα αλλά και την ίδια την ζωή των παιδιών.

Ο προληπτικός έλεγχος σε αυτά τα παιδιά σκοπό έχει να τα βοηθήσει να αποφύγουν τους παράγοντες στους οποίους είναι αλλεργικά, να τους προμηθεύσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ή και ακόμα να αλλάξει την πορεία της νόσου προσφέροντας όπου είναι δυνατό, πλήρη ίαση.  Αυτό το  σκοπό έχει και η συμμετοχή της ΕΕΑΚΑ στο φιλόδοξο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής του Χαμόγελου του Παιδιού που ξεκίνησε από την Κρήτη.

Η συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού είναι μόνο η αρχή στην στρατηγική απόφαση εξωστρέφειας που έχει πάρει η ΕΕΑΚΑ να είναι κοντά στην κοινωνία και κυρίως σε όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη, με πράξεις και πρωτοβουλίες που τονώνουν το φορτισμένο πεδίο ανάγκης για παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόληψης.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των παιδιών, ενισχύει με αυτήν τη συνεργασία τις δυνάμεις του στην προσπάθεια στήριξης παιδιών με προβλήματα υγείας, αλλά κι ευαισθητοποίησης του κοινού για τις αλλεργικές παθήσεις και την ορθή κι έγκαιρη αντιμετώπισή τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ