CISD & «Let’s Do It»

Το CISD – Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη υποστηρίζει τη Διεθνή καμπάνια «Let’s Do It», μια από τις μεγαλύτερες και ταχέως αναπτυσσόμενες εθελοντικές καμπάνιες καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα, και συμμετέχει στις δράσεις που προγραμματίζονται στην Ελλάδα, LET’S DO IT GREECE, την Κυριακή 14 Απριλίου, ημερομηνία κοινής δράσης που έχει τεθεί για το έτος 2013.

Το CISD επέλεξε να οργανώσει δράση σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και σημαντική περιοχή, στο κέντρο της Αθήνας, στην αρχαία κοίτη του ποταμού Ιλισού, ένα χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικής μνήμης για την πόλη των Αθηνών θέτοντας ως καταρχήν στόχο τον καθαρισμό, την ανάδειξη και την προστασία της. Στην δράση συμμετέχουν η «Κίνηση Πολιτών περιοχής Μετς» και κάτοικοι της περιοχής.

Η δράση του CISD δεν περιορίζεται σε εκδήλωση μιας ημέρας, αλλά θα έχει συνέχεια και διάρκεια, με την υιοθεσία του χώρου με σκοπό την ανάδειξη της γέφυρας του Όθωνα και την αποκάλυψη των δύο πλευρών της, ώστε να αποτελέσει και πάλι σημαντικό ορόσημο της πόλης, τη σύνδεση του χώρου με τη γειτονιά του Μετς και τα σημαντικά μνημεία της περιοχής (το Ιερό της Αρτέμιδος Αγροτέρας και το Πρώτο Νεκροταφείο), παράλληλα με την ανάδειξή τους. Επιπλέον, το CISD, θα μεριμνήσει για την αποκάλυψη, ανάδειξη και επαναφορά της αρχαίας κοίτης του Ιλισού, ώστε να κατέβει στην πρωτύτερή της στάθμη, όπως προκύπτει από φωτογραφίες του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, στις 14 Απριλίου θα λάβουν χώρα τα ακόλουθα:

1.    ξενάγηση και γνωριμία με το χώρο,
2.    καθαρισμός της περιοχής, κύρια από μεγάλες ποσότητες άτακτα σκορπισμένων κλαδεμάτων και άλλων απορριμμάτων (τα οποία θα θρυμματισθούν από ειδικό μηχάνημα – woodchipper),
3.    παρουσίαση των προτάσεων και της στρατηγικής για την Ανάδειξη του χώρου και του οφέλους που θα προκύψει για την πόλη των Αθηνών από την υλοποίηση των προαναφερόμενων προτάσεων.

Σημείωνεται πως στην εν λόγω δράση έχει κληθεί να συμμετάσχει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Την καμπάνια LET’S DO IT GREECE συντονίζουν η Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής “Ώρα για Δράση”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.facebook.com/events/347813918660442/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ