Ένας Αγώνας για ΟΛΟΥΣ

Με περισσότερους από 10.000 δρομείς, ενήλικες και παιδιά ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου, η διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Θεσσαλονίκη. Εκτός από τον μαραθώνιο δρόμο που ξεκίνησε από την Πέλλα, πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμη αγώνες μέσα στην πόλη, αυτοί των 5 & 10 χλμ. καθώς και οι διαδρομές κοινωνικής προσφοράς και μαθητών, 1000μ. η καθεμία.

Κοινό για όλους ήταν το σημείο τερματισμού. Ο Λευκός Πύργος πλημμύρισε από το γαλάζιο κύμα των 1000 και πλέον δρομέων της WIND Running Team, ενώ οι δυνατοί ήχοι των QUILOMBO στα χρώματα της WIND, υποδέχονταν όλους τους δρομείς ξεσηκώνοντας τους με τα τύμπανά τους και το δυναμικό χορό τους σε ρυθμούς samba.

Η φετινή συμμετοχή στους αγώνες ήταν πρωτοφανής, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» καθιστώντας τον αγώνα ένα σημαντικό κοινωνικό και πολιτισμικό γεγονός για την πόλη. Στόχος της WIND, για μια ακόμα χρονιά, ήταν μέσα από τη χορηγία της, αλλά και μέσα από τη WIND Running Team  να κάνει τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» μια διοργάνωση με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και προσφορά, επιλέγοντας να ενισχύσει το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, αλλά και προτρέποντας όλους τους δρομείς να φορέσουν στο στήθος τους ένα μικρό, αλλά συμβολικό μήνυμα με τη λέξη «WHY?», ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στους δρομείς του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Με μήνυμα «Ένας Αγώνας Για Όλους» η WIND δημιούργησε μια σειρά από μηχανισμούς προκειμένου όλοι να συμβάλλουν στη στήριξη της Μέλισσας:

•Από τους δρομείς, 1000 και πλέον ήταν μέλη της WIND Running Team που έτρεξαν για τη Μέλισσα και εκ μέρους καθενός τους η WIND προσέφερε 10€ στο Ορφανοτροφείο.

•Οκτώ δημοφιλείς προσωπικότητες, η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά, η ηθοποιός Ντορέτα Παπαδημητρίου, η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος, ο σεφ Άκης Πετρετζίκης καθώς και οι Σοφία Γκόσιου και Ελένη Τσολάκη τηλεοπτικές παρουσιάστριες στη Θεσσαλονίκη, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους δρομείς της WIND Running Team προκειμένου να ενισχύσουν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Εκ μέρους τους η WIND πρόσφερε στη Μέλισσα 8.000€.

•Όλοι οι δρομείς της διοργάνωσης βοήθησαν κι αυτοί με τον τρόπο τους τον κοινό σκοπό καθώς περνώντας κάτω από την Αψίδα που στήθηκε στη Λεωφόρο Νίκης, αύξησαν κατά 6.500€ περίπου το ποσό που συγκεντρώθηκε για τη Μέλισσα.

•Οι φίλοι της WIND στο Facebook που μπήκαν στην εφαρμογή «Ένας αγώνας για όλους» στη σελίδα της εταιρείας αυξάνοντας κατά 7.137€  τη συνεισφορά προς τη Μέλισσα.

Χάρη στη συμμετοχή Όλων, το ποσό για το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα ανήλθε στις 30.000€.

Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της WIND Ελλάς δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό του στα 5 χλμ.: «Είμαστε περήφανοι που ενισχύουμε το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, αλλά και ιδιαίτερα χαρούμενοι που τόσοι πολλοί συνάνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Στηρίζουμε το δυναμικό κίνημα του μαζικού αθλητισμού και παράλληλα προσφέρουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη, όπως τα παιδιά. Πιστεύουμε και κάνουμε πραγματικότητα το μήνυμα «Ένας Αγώνας Για Όλους»

Η Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Μέλισσα», κα Ανδρονίκη Κεραμοπούλου  συγκινημένη από το μέγεθος της ανταπόκρισης του κόσμου στην πρωτοβουλία αυτή της WIND δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη WIND και τα στελέχη της για την πρωτοβουλία τους να στηρίξουν το ίδρυμα μας φέτος. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε κάθε δρομέα ξεχωριστά που έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή και να τρέξει με τα χρώματα της WIND Running Team προκειμένου να δώσει ανάσα ζωής στη Μέλισσα. Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου μας συγκίνησε πραγματικά και νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε όλοι οι άνθρωποι της Μέλισσας κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης με αποκορύφωση την ώρα του τερματισμού. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε από πλευράς μας ήταν να στείλουμε τη σκέψη μας στη Βοστώνη».

Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης η Μάγδα Γαζέα  ήρθε πρώτη στις γυναίκες στο αγώνισμα του Μαραθωνίου των 42,195χλμ με χρόνο 02:41:25. Συγκινητική αλλά και ελπιδοφόρα ταυτόχρονα ήταν η στιγμή του τερματισμού του Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά που έτρεξε τη διαδρομή των 5χλμ με handbike.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ