«ΕΝΑ ΝΑΙ, ΕΠΤΑ ΖΩΕΣ»

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου,  στο κατάμεστο Θέατρο Badminton η συναυλία του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, και  της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Στρίκου, με την οποία κορυφώθηκε η ενημερωτική εκστρατεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και  του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) για την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών σε θέματα μεταμοσχεύσεων και δωρεάς οργάνων.

Στη συναυλία τραγούδησαν (κατ’ αλφαβητική σειρά) ο Γιώργος Αιγιώτης, η Φωτεινή Δάρρα, ο Θάνος Καληώρας, η Μαίρη Λίντα, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, και ο Μπάμπης Τσέρτος.
Η εκστρατεία που είχε βασικό σύνθημα  «Ένα Ναι, επτά ζωές», διήρκεσε από τις 15 έως τις 23 Απριλίου και κατά τη διάρκειά της η ΕΡΤ ενημέρωσε με καθημερινές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές τους πολίτες για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, ως ανεκτίμητου δώρου ζωής προς το συνάνθρωπο.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στις εκπομπές αφορούσαν στη διασφάλιση της εθελοντικής δωρεάς και την ανάδειξη των πραγματικών διαδικασιών από τον δότη οργάνων στους λήπτες, καθώς και στο κοινωνικό όφελος της μεταμόσχευσης. Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις από ειδικούς επιστήμονες για θέματα βιοηθικής, ιατρικής και φιλοσοφίας, γύρω από τη μεταμόσχευση και τις βασικές προϋποθέσεις για τη δωρεά οργάνων. Παράλληλα, κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους άνθρωποι που έχουν μεταμοσχευτεί ή βρίσκονται σε αναμονή, καθώς και συγγενείς δοτών οργάνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ