Coca-Cola Hellenic: Επένδυση σε νέα μονάδα ανακύκλωσης

Η Coca-Cola Hellenic προχώρησε σε νέα επένδυσή μέσω μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Α.Ε., η οποία εγκαινίασε μία νέα μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών PET στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας στις 20 Απριλίου 2013.

Η μονάδα αυτή έχει ήδη δημιουργήσει 27 νέες θέσεις εργασίας και ενισχύει περαιτέρω την επιχειρηματική ανάπτυξη συνεργατών και προμηθευτών της ετειρείας, γεγονός που θα συμβάλλει στην τόνωση της απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Με την επένδυση αυτή η Coca-Cola Hellenic στηρίζει και την περιβαλλοντική της στρατηγική που αφορά μεταξύ άλλων και στη χρήση ανακυκλωμένων πρώτων υλών κατά την παραγωγική διαδικασία.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών στην Ελλάδα. Το PET αποτελεί πρώτη ύλη στην παραγωγική διαδικασία των προϊόντων μας. Η επένδυση αυτή αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευσή μας προς την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες όπου έχουμε παρουσία» δήλωσε ο κος Βασίλης Λώλας Δ/ντης Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος. «Συγχρόνως καταδεικνύει με έμπρακτο τρόπο την αφοσίωσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος».

Στη νέα μονάδα θα συγκεντρώνονται χρησιμοποιημένες πλαστικές φιάλες (PET), οι οποίες στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται, ώστε να παράγεται 100% ανακυκλωμένη πλαστική φολίδα που θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή μίας σειράς προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών μεμβρανών, γεωυφασμάτων, πλαστικών ινών και παλετών.

Η νέα μονάδα ανακύκλωσης εκτιμάται ότι θα επεξεργάζεται ετησίως περίπου 12.000 τόνους χρησιμοποιημένων πλαστικών φιαλών PET, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και στην παραγωγική χρήση τους μετά την ανακύκλωση, με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic διεθνώς αποτελεί συνεργάτη 19 μονάδων ανακύκλωσης συσκευασιών του κλάδου, οι οποίες το 2012 συγκέντρωσαν και ανακυκλώσαν σχεδόν 13 εκατ. τόνους απορριμμάτων από συσκευασίες (στοιχεία του 2012). Ο Όμιλος επένδυσε στην ανακύκλωση φιαλών PET το 2007 μέσω μονάδας στην Αυστρία, η οποία σήμερα επεξεργάζεται 20.000 τόνους χρησιμοποιημένου πλαστικού PET ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ