Νέο πλαίσιο οδηγιών για την ΕΚΕ

Την Τρίτη 22 Μαΐου στο Amsterdam, παρουσιάστηκε το νέο πλαίσιο κατευθυντήριων οδηγιών του GRI, έκδοση “G4” για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διεξάγεται σήμερα από τον διεθνή οργανισμό GRI (Global Reporting Initiative) και το οποίο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Η νέα γενιά των κατευθυντήριων οδηγιών GRI-G4 για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, εστιάζει περισσότερο στην έννοια της αναγνώρισης των σημαντικών θεμάτων (materiality) που αφορούν κάθε επιχείρηση, καθώς ιδιαίτερη έμφαση δίνει σε θέματα:

•    Εταιρικής Διακυβέρνησης
•    Διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας
•    Μέτρησης και δημοσίευσης στοιχείων για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
•    Παρακολούθησης και αποφυγής περιστατικών διαφθοράς
•    Επιχειρησιακής ηθικής και ακεραιότητας.

Ο ανταποκριτής της Sustainable Development στο συνέριο, Γιώργος Ηλιόπουλος, Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δήλωσε: «Το νέο πλαίσιο οδηγιών GRI-G4 για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη περιλαμβάνει πλέον περισσότερες απαιτήσεις όσον αφορά στους τομείς Περιβάλλον, Εταιρική Διακυβέρνηση και Κοινωνία, ενώ παράλληλα οδηγεί περισσότερο προς την ενοποίηση του Κοινωνικού Απολογισμού με τον Οικονομικό».
Η Τάνια Τάκου, Managing Director της Sustainable Development, δήλωσε: «Το νέο πλαίσιο οδηγιών GRI-G4 για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δίνει περισσότερο ακριβείς οδηγίες για τη σύνταξη των Απολογισμών ΕΚΕ. Αν και οι δείκτες που απαιτούνται πλέον να δημοσιεύονται, σύμφωνα με το πλαίσιο οδηγιών έχουν αυξηθεί σημαντικά, πιστεύω ότι το GRI-G4, θα οδηγήσει στην έκδοση ακόμη περισσότερων Απολογισμών ΕΚΕ που θα αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο των επιχειρήσεων».

Οι αλλαγές που επέρχονται με τη νέα έκδοση είναι ιδιαίτερα σημαντικές, τόσο από δομικής άποψης όσο και στο περιεχόμενο. Συγκεκριμένα καταργούνται τα επίπεδα εφαρμογής όπως ίσχυαν μέχρι σήμερα και εισάγεται ένα νέο σύστημα με την ονομασία “In accordance”.

Στο συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν περισσότεροι από 1.500 ηγέτες επιχειρήσεων και οργανισμών από όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας επιχειρήσεις από κάθε κλάδο, Κυβερνήσεις, Οργανισμούς, ΜΚΟ, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Ενώσεις Επενδυτών, Θεσμικούς Φορείς, κ.α. H Sustainable Development αποτελεί Organizational Stakeholder του GRI, Training Partner, Data Partner καθώς και Media Partner στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Συνεδρίου.

Το νέο πλαίσιο κατευθυντήριων οδηγιών του GRI, έκδοση “G4” για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Sustainable Development κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 13:30-15:30 στο ξενοδοχείο Caravel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ