Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013

Το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ απονεμήθηκε στο περιοδικό «CSR REVIEW» του Εκδοτικού Οργανισμού DIRECTION ΑΕ, για τη συνεχή εκδοτική παρουσία αφιερωμένη στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Πράσινη Οικονομία. Το βραβείο παρέλαβε ο εκδότης, κύριος Βαγγέλης Παπαλιός, ο οποίος τόνισε πως η DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ με όλα της τα μέσα θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο τις καλές πρακτικές όσο και τον θεσμό των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ. Σημειώνεται πως η εφετινή τελετή απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ έλαβε χώρα στις 5 Ιουνίου στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Προσανατολισμένη στο όνειρο του Τρίτση για την αλλαγή που θα φέρει στη πρωτεύουσα η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, ήταν η ιδέα του προγράμματος RETHINΚ ATHENS, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντ. Παπαδημητρίου, παραλαμβάνοντας το Βραβείο από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του ECOCITY Καθηγητή κ. Βλαστό. Το έργο αυτό που χρηματοδοτήθηκε με επτά εκ, ευρώ, από το Ίδρυμα Ωνάση, ανοίγει την ευκαιρία να αξιοποιήσει το Κράτος κοινοτικούς πόρους για την υλοποίησή του.

Η αναφορά στην Αγράμπελη και στην ευλογημένη χλωρίδα της Ελλάδας, από τους Βοτανολόγους και Ομ. Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πάτρας Δημήτρη Φοίτο και Γωγώ Καμάρη-Φοίτου όταν παρέλαβαν το Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 για Έργο Ζωής, συγκίνησαν και τόνισαν την μοναδικότητα της χώρας μας που η άγνοια απαξιώνει, Το βραβείο απένειμαν οι βραβευμένοι για Έργο Ζωής, Αθ. Αραβαντινός Πολεοδόμος & Ομ. Καθηγητής ΕΜΠ,, Δημ. Τσουκαλάς π. Δήμαρχος Ανάβρας, Μάχη Καραλή Ομ. Καθηγήτρια ΕΜΠ και ο Ακτιβιστής Βλάσης Βελλόπουλος.

Η παρουσίαση της Τελετής έγινε από την Κατερίνα Λάσπα και η σκηνοθεσία από τον Νίκο Β. Κροντηρά.  Η βραδιά χρωματίστηκε από την εξαιρετική ερμηνεία της μεσόφωνου Ινές Ζήκου και του Χορευτή Στέλιου Κατωπόδη που συνοδεύθηκαν από την πιανίστρια Λευκή Καρποδίνη.

Τα φετινά βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ έλαβαν αναλυτικά:

OIKOΠOΛIΣ 2013 ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φοίτος Δημήτρης και Γωγώ Καμάρη Φοίτου για την αφοσίωσή τους στην βοτανολογία και την επιστημονική τεκμηρίωση της γενετικής ποικιλότητας της Ελληνικής Χλωρίδας.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, «Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Βελτιστοποίηση Υβριδικής Μονάδας Ισχύος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Τεχνολογιών Υδρογόνου» των Π. Ζέρβα, Ηλ. Σαρίμβεη, Γ. Παλυβού και Ν. Μαρκάτου.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 3013 ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Γιώργος Γιαννής, Συγκοινωνιολόγος ,Αναπληρωτής  Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ για την επιστημονική και διεθνή του δραστηριότητα συνολικά.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Κωνσταντίνα Κατσάνου, Διδάκτωρ Τμήματος Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών “Περιβαλλοντική Υδρογεωλογική Ερευνα της Λεκάνης του Λούρου Ποταμού».

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ

Παναγιώτα Νικολάου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Χημείας ,Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών, “Χημική Σύσταση Αιωρούμενων Σωματιδίων στην Κύπρο”, επιβλέπων Καθηγητής Νικόλαος Μιχαλόπουλος.

 ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Προπτυχιακή εργασία, Τέττας Κωνσταντίνος, ΕΜΠ, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Τομέας Υδατικών Πόρων Υδραυλικών & Θαλάσσιων Εργων , ”Γηγενής Παρουσία Χρωμίου στα Υπόγεια Νερά της χώρας, με Εμφαση στη Λεκάνη του Ποταμού Ασωπού”, επιβλέπων Επίκουρος Καθηγητής Δημήτριος Δερματάς.

Μεταπτυχιακή εργασία, Αγγελίτσα Βαρβάρα, ΕΜΠ, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών, Εργαστήριο Τεχν.Γεωλογίας & Υδρογεωλογίας, Τομέας Γεωλογικών Επιστημών, «Διερεύνηση Εδαφικών Υποχωρήσεων λόγω Υπεραντλήσεων Υπόγειων Νερών στον Δήμο Αμυνταίου, επιβλέπων Αν. Καθηγητής Δημήτρης Ρόζος.

 ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ

Μαρία Αγγελίδου και Ειρήνη Φαραντάτου, ΕΜΠ,  Σχολή Αρχιτεκτόνων, Τομέας Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής, «Πείραμα Πολυκατοίκησης – Καλλιεργώντας το Αστικό Κέλυφος», επιβλέπων Καθηγητής Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Μάρκος Κλαδευτήρας, ΕΜΠ, Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, “Εκτίμηση Επιπτώσεων της Παραβατικότητας στη Στάθμευση με Χρήση Προσομοίωσης”, επιβλέπων Επίκουρος Καθηγητής  Κωνσταντίνος Αντωνίου.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ για την πρωτοβουλία ReThink Athens.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ για την επιλογή & συστηματική εφαρμογή τεσσάρων περιβαλλοντικών αξόνων δράσης.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΙΩΝ για την μελέτη Περιβαλλοντικής Παρέμβασης Ευρύτερης Περιοχής Παλαιών Φυλακών – Σύνδεση με Ποταμό Ληθαίο.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ για το Βιοκλιματικό Σχολείο Καρέα.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

INTERAMERICAN για την πρωτοβουλία συμμετοχής ως ιδρυτικού μέλους στις  “Αρχές  για την Αειφόρο Ασφάλιση” της UNEP FI.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

COCO MAT AE για την μετακίνηση και μεταφορά με ποδήλατο.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

ΔΕΠΑ ΑΕ, Αεριοκίνηση, η κίνηση των οχημάτων με φυσικό αέριο και τα περιβαλλοντικά οφέλη.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για το «Πράσινο Καραβάνι: H δύναμη της Αειφόρου Συνέργειας».

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ για τη συνεργασία με το Εθνικό Ιδρυμα Ερυνών στην έρευνα για την Μαύρη Πεύκη.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

www.naturanrg.gr  για την πληρότητα και δημιουργικότητα στη διαδικτυακή ενημέρωση.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

«Χωρίς Αυτοκίνητο» της ΕΤ3.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

«Φωνή της Ελλάδας» Διεθνών Εκπομπών ΕΡΑ.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΕΝΘΕΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Οικολογικά Ροδιακά»  για την εβδομαδιαία συστηματική έκδοση της ΡΟΔΙΑΚΗΣ.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Γιάννης Καλλίτσης για τις «Οικολογικές Σελίδες» της Φωνής της Ελλάδας ΕΡΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ