Coca-Cola HBC: Δέσμευση στη βιωσιμότητα

Η Coca-Cola HBC AG (Coca-Cola HBC) ανακοίνωσε τη δημοσίευση του πρώτου Ενοποιημένου Απολογισμού, στον οποίο επικυρώνει τη δέσμευσή της, να γίνει ισχυρότερη και πιο βιώσιμη επιχείρηση.

H Coca-Cola HBC είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες εμφιαλώσεως μη αλκοολούχων αναψυκτικών στην Ευρώπη. Επιδιώκει με συνέπεια να ενσωματώνει πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Πριν από 10 χρόνια η Εταιρεία δημοσίευσε την πρώτη έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Global Reporting Initiative (GRI). Η Εταιρεία σήμερα κατέχει ηγετική θέση στο δείκτη FTSE4Good στην κατηγορία του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου. Παράλληλα συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη Dow Jones Sustainability Index (World και Europe) εδώ και πέντε συναπτά έτη, από το 2008.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εταιρείας ενσωματώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό αναδεικνύεται τώρα και στον Ενοποιημένο Απολογισμό. Μια σφαιρική περιγραφή του επιχειρηματικού μοντέλου της Εταιρείας και της χρήσης των κεφαλαίων και των πόρων της, επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοήσει σε βάθος τις θέσεις της. Επίσης παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο η Εταιρεία δημιουργεί αξία στους μετόχους, τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και τους κοινωνικούς εταίρους της. Παρατίθεται επίσης λεπτομερής περιγραφή των πιθανών κινδύνων, αλλά και ευκαιριών για ανάπτυξη.

Υπό την καθοδήγηση του Διεθνούς Συμβουλίου για τους Ενοποιημένους Απολογισμούς (IIRC, www.theiirc.org) και σε συνεργασία με την The Coca-Cola Company, η Coca-Cola HBC συμμετείχε στο πιλοτικό πρόγραμμα του IRRC με στόχο την ανάπτυξη παγκόσμιων βέλτιστων πρακτικών για τη δημοσίευση ενοποιημένων απολογισμών.

Ο πρώτος αυτός Ενοποιημένος Απολογισμός της Coca-Cola HBC, επισημαίνει τα σημαντικότερα ζητήματα, τις πιο  καίριες δραστηριότητες και τα βασικά αποτελέσματα για το 2012. Συνιστά απολογισμό της προόδου της Εταιρείας σε χρηματοοικονομικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες.

Η εισαγωγή του Ομίλου στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, καθώς και η πρόσφατη μεταφορά της έδρας της Εταιρείας στην Ελβετία δημιουργούν επιπλέον προσδοκίες σε ένα ευρύτερο φάσμα κοινωνικών εταίρων και επίσημων φορέων στις οποίες η εταιρεία τοποθετείται μέσω του Ενοποιημένου Απολογισμού. Η Εταιρεία δεσμεύεται να επιδιώξει τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης σε θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα, καθώς και τη δημοσιοποίηση ενοποιημένων απολογισμών.

Κατά τη σύνταξη του εντύπου, η Εταιρεία βασίστηκε σε ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια και διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα φορέων, όπως περιγράφονται στον απολογισμό. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που υποβάλλεται σε ανεξάρτητο έλεγχο και αξιολογείται με βαθμολογία Α+ σύμφωνα με το πρότυπο G3 του Global Reporting Initiative (GRI).

Ο απολογισμός είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://gr.coca-colahellenic.com/investorrelations/annualreports/.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ