Σημαντικές εμπειρίες

Ενθουσιασμένη και γεμάτη ευρωπαϊκές εμπειρίες επέστρεψε η ομάδα των μαθητών από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά από την Καλαμάτα, μετά την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες, που έγινε στο τριήμερο από 9 έως 11 Ιουλίου.

Το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου, τα μέλη της Αποστολής του ECOCITY επισκέφθηκαν το European Environmental Bureau, όπου η ομάδα των μαθητών ενημερώθηκε για το έργο του γραφείου από την Regina Schneider και την Alison Abrahams. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η ευρωβουλευτής κα Μαριέττα Γιαννάκου, που φιλοξένησε τους μαθητές στις Βρυξέλλες, παρέθεσε δείπνο στην ομάδα και στους συνοδούς της.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, το πρωί έγινε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου η ομάδα είχε αναλυτική ενημέρωση για την λειτουργία και οργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου Υπουργών. Επίσης είχαν συνάντηση και ενημέρωση με την επικεφαλή της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ κα Γιαννάκου, καθώς και με τον ευρωβουλευτή κ. Κουμουτσάκο με εκτενή συζήτηση για τις συνθήκες μετακίνησης και το πρόβλημα της ρύπανσης του αέρα, στις μεγάλες πόλεις.

Στη συνέχεια η νικήτρια ομάδα της Εκστρατείας ECOCMOBILITY 2012-13 επισκέφθηκε, το μεσημέρι, το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και είχε συνάντηση με την κα Elena Visnar-Malinovska, αρμόδια σε θέματα αστικού περιβάλλοντος και ποιότητας αέρα. Συζήτησαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στην Εκστρατεία, ενώ εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Καλαμάτας. Από την πλευρά της η κα Visnar τόνισε το ενδιαφέρον της Ε.Ε. για τις απόψεις των νέων, ζήτησε περισσότερα στοιχεία για τη Καλαμάτα και γνωστοποίησε τον προβληματισμό της για τα προβλήματα μετακίνησης και ρύπανση του αέρα στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αποστολή του ECOCITY, περιηγήθηκε στις Βρυξέλλες και ενημερώθηκε για την πράσινη μετακίνηση, τον πλούτο επιλογών Μέσων Μεταφοράς και το δίκτυο των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων που απλώνεται στην πόλη.  Την Πέμπτη 11 Ιουλίου, η ομάδα επισκέφθηκε την Bruges την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη με τα κανάλια και την φυσική ομορφιά του τοπίου της.

Η νικήτρια ομάδα του ECOMOBILITY που αποτελείτο από την καθηγήτρια Ελένη Λεμπέση, τις μαθήτριες Ελένη Κουτσουμπού, Γεωργιάνα Τσίχλη, Αναστασία Μπουμποπούλου, Πηνελόπη Νικολοπούλου, Άλκηστις Σαραντοπούλου, Ιωσηφία Σπανού και τους μαθητές Ορέστη Τσακάκο και Γιώργο Μπελεχρή, επέστρεψε γεμάτη όμορφες εντυπώσεις και εμπειρίες από το ταξίδι στις Βρυξέλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ