Φιλανθρωπικό δείπνο από την Ελληνική Πρωτοβουλία

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI) θα πραγματοποιήσει, την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, επίσημο δείπνο φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από τη δημιουργία της.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν πόροι για την υποστήριξη οικογενειών που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και παράλληλα να τιμήσει τρεις εξέχουσες προσωπικότητες για τις ηγετικές τους ικανότητες και τη σημαντική τους προσφορά στη χώρα.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στον άξονα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά, σε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμούς και προγράμματα κοινωνικής ανάπτυξης, ενισχύοντας ενέργειες ανακούφισης και ανάκαμψης της χώρας.

Ο George Stephanopoulos θα προεδρεύει της εκδήλωσης ως Τελετάρχης, στην οποία θα παραστούν ο Πρόεδρος Bill Clinton, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, καθώς και εξέχοντα μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Περισσότερες από 500 ατομικές και εταιρικές χορηγίες έχουν ήδη δηλωθεί, αναδεικνύοντάς την ως μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα της Ελληνοαμερικάνικης κοινότητας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει δεσμευτεί να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ελλάδας, ανακοινώνοντας νέα προγράμματα που θα παρέχουν βραχυπρόθεσμα οικονομικά κίνητρα, αλλά και μακροπρόθεσμες στρατηγικές ανάπτυξης.

Στον πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας της, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) δεσμεύτηκε να διαθέσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ($1.000.000) για τη στήριξη ενεργειών με στόχο την εξομάλυνση των αποτελεσμάτων της κρίσης, μέσα από στοχευμένες συνέργειες με τοπικούς ΜΚΟ. Παράλληλα, η Ελληνική Πρωτοβουλία θέτει τα θεμέλια για νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μέσα από τα Βραβεία Ελληνικής Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award-www.hellenicaward.com), φιλοδοξώντας να διαμορφώσει την επόμενη γενιά ηγετών στις επιχειρήσεις. Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) θα ανακοινώσει και άλλες πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται κυρίως στην επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

«Η εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή για τα τιμώμενα πρόσωπα καθώς και για όλους εκείνους που συμβάλλουν στο να είναι πιο δυνατό το μέλλον της Ελλάδας, αλλά αποτελεί επίσης και μια πρόσκληση για δράση προς την κοινότητά μας η οποία διατηρεί μια ισχυρή δέσμευση στη διαφύλαξη της κοινής μας κληρονομίας», δήλωσε ο Dennis Mehiel, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) και Αντιπρόεδρος της εκδήλωσης. «Πιστεύουμε ότι η δουλειά που έχει ήδη γίνει από τα μέλη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), θα αποτελέσει τον καταλύτη για τη δημιουργία ακόμη ισχυρότερων δεσμών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ