ΟΠΑΠ: Υποδέχθηκε τη Φλόγα της Αγάπης

Η φετινή λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ξεκίνησε από το «Καναλάκι» της Πάργας και θα καταλήξει στην Καλαμάτα.

Κατά τη σύντομη τελετή, στα γραφεία της ΟΠΑΠ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος καλωσόρισε τους εθελοντές αιμοδότες, εξήρε την προσφορά ζωής, όπως χαρακτήρισε την εθελοντική αιμοδοσία, και  έκανε λόγο για πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. «Το αίμα είναι πολύτιμο αγαθό και δεν έχει τιμή. Η αξία του συμποσoύται στην ανιδιοτέλεια των εθελοντών. Αυτοί δίνουν ουσιαστικό μήνυμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λουρόπουλος και πρόσθεσε: «Την προσπάθεια αυτή στηρίζει και η ΟΠΑΠ, καθώς από το 2005 μέχρι και τα τέλη του 2012, οι εργαζόμενοι της εταιρίας είχαν συγκεντρώσει περισσότερες από 2050 μονάδες αίματος». Τέλος, ευχήθηκε το παράδειγμα των εθελοντών να βρει στήριξη όχι μόνο από την ΟΠΑΠ, αλλά και από το  σύνολο της κοινωνίας.

Στην εκδήλωση, ο Δήμος Περιστερίου εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Τσιώτα,  η οποία μίλησε για «κοινωνική δράση ζωής που γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι της ΟΠΑΠ». Υποστήριξε μάλιστα, ότι η σύμπραξη του Δήμου με την ΟΠΑΠ αποδεδειγμένα μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, (ΠΟΣΕΑ) κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, τόνισε ότι η ΟΠΑΠ και η Ομοσπονδία είναι «συνοδοιπόροι στην εθελοντική δράση», καθώς η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει την πρωτοβουλία για περισσότερα από δέκα χρόνια. Επεσήμανε ότι η ΠΟΣΕΑ είναι έτοιμη να αναπτύξει και να στηρίξει ένα εθνικό σχέδιο «προκειμένου η χώρα μας να σταματήσει να κάνει εισαγωγές αίματος».

Εκ μέρους των εργαζομένων της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, η γενική γραμματέας κ. Δήμητρα Βούλγαρη και ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κακουράτος, αντίστοιχα, τόνισαν ότι στηρίζουν επί χρόνια με αγάπη και υπευθυνότητα την προσπάθεια της ΠΟΣΕΑ και υπογράμμισαν ότι «το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε παράγεται, μόνο προσφέρεται».

Τη φλόγα ζωής παρέλαβε ο εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά, κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο οποίος αφού συνεχάρη την ΟΠΑΠ Α.Ε. και την ΠΟΣΕΑ δήλωσε ότι και ο  Δήμος Πειραιά «θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ