Ελληνική Πρωτοβουλία: Δωρεά σε τέσσερις ΜΚΟ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI) επέλεξε τέσσερις Ελληνικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) προκειμένου να παρέχει σημαντική υποστήριξη σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ως μέρος του ποσού του $1,000,000 που είχε δεσμευτεί ότι θα διαθέσει μέχρι το τέλος του  2013 για τη στήριξη των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, η Αποστολή & η Οργάνωση International Orthodox Christian Charities (IOCC) και η PRAKSIS επιλέχθηκαν μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε μέσω της ενδελεχούς ανάλυσης των αποτελεσμάτων τους, αλλά και επιτόπου επισκέψεων στους χώρους τους. Αυτές οι δωρεές υποστηρίζουν έναν από τους σκοπούς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αυτόν της συμβολής στην αποκατάσταση των προβλημάτων τα οποία δημιουργήθηκαν ή αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία κινητοποιεί τις δυνάμεις όλης της Ομογένειας, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες ανακούφισης που μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση σε κλίμακα. Οι δωρεές γίνονται για να στηρίξουν προγράμματα με σαφή αποτελέσματα, ενώ η μελλοντική υποστήριξή τους συνδέεται με την πρόοδο και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

«Αυτοί οι εξαιρετικά σημαντικοί Οργανισμοί παρέχουν ένα δίχτυ ασφαλείας για οικογένειες και παιδιά που αγωνίζονται ενάντια στη χειρότερη κρίση μετά τον εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε ο Andrew N. Liveris, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. «Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτούς τους Οργανισμούς οι οποίοι στηρίζουν την Ελλάδα σε τόσο δύσκολες στιγμές». Ο Α Ν. Λιβέρης επίσης σχολίασε: «Ενώ η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες εξακολουθεί να χειροτερεύει» και πρόσθεσε ότι «Η Ελληνική Πρωτοβουλία στοχεύει στο να ανταποκριθεί με συνέπεια στις ανάγκες του σήμερα, ενώ παράλληλα θα είναι σε θέση να προωθεί μακροπρόθεσμες στρατηγικές που θα ενθαρρύνουν την αύξηση των θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη».

«Είναι τιμή για εμάς να στηρίξουμε αυτούς τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που εργάζονται τόσο σκληρά για να βοηθήσουν οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση» είπε ο George Svokos, Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλανθρωπίας. «Οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί επιλέχθηκαν επειδή λειτουργούν αποτελεσματικά, σε ευρύ φάσμα και βάσει της επιτυχημένης πορείας τους. Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα είναι δίπλα τους και θα συνεχίσει να τους στηρίζει, ενώ δε θα σταματήσει να αξιολογεί και άλλους οργανισμούς που ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήριά μας για αποτελεσματικότητα και θετική επιρροή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ