Απολογισμός Αειφορίας της Global Sustain

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρικής της ταυτότητας, η Global Sustain παρουσίασε στα ενδιαφερόμενα μέρη τον πρώτο Απολογισμό Αειφορίας, στον οποίο αποτυπώνει τη στρατηγική και τις δράσεις αειφορίας που υλοποίησε κατά το έτος 2012. Η εταιρία είχε ήδη προβεί στη δημοσίευση του πρώτου COP (Communication on Progress) το 2012 με βάση τα πρότυπα του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact), ενώ η έκδοση του Απολογισμού αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευσή της στην αειφορία αλλά και στη διαφάνεια, με βάση τα παγκόσμια πρότυπα και τις απαιτήσεις.

Ο Απολογισμός αναφέρεται στην περίοδο 1/1/2012 – 31/12/2012, βασίζεται στις αρχές της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Global Reporting Initiative (GRI), και του Communication on Progress του UN Global Compact, ενώ έχει λάβει μερική εξωτερική διασφάλιση από τον ανεξάρτητο φορέα ΕΥ.

Οι πυλώνες δράσης που καλύπτει ο Απολογισμός είναι οι ακόλουθοι:

Αγορά
Στην ενότητα αυτή περιγράφεται η οικονομική και κοινωνική συνεισφορά της εταιρίας, ενώ παρατίθενται στοιχεία που αφορούν στη υπεύθυνη λειτουργία της. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η εταιρία αύξησε τον κύκλο εργασιών της σε σχέση με το 2011, κατέβαλλε 50% περισσότερα κεφάλαια για μισθούς και κοινωνικές παροχές, χρηματοδότησε δύο προγράμματα ΜΚΟ, ενώ δίνονται στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης μελών για τις υπηρεσίες της. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το 86,96% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει ότι η εταιρία έχει πολύ καλό επίπεδο αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.

Ανθρώπινο Δυναμικό
Οι άνθρωποι αποτελούν το πιο σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη της εταιρίας, γι’ αυτό η σωστή αξιοποίηση αλλά και η επένδυση στην ανάπτυξή τους βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της. Μάλιστα το 2012 η Global Sustain αύξησε τον αριθμό του προσωπικού της, καθώς και τις ώρες εκπαίδευσης.

Κοινωνία
Στο τέλος κάθε χρόνου, η εταιρία χρηματοδοτεί δύο προγράμματα ΜΚΟ με σκοπό να στηρίξει το έργο τους, προβάλλοντας παράλληλα τις δράσεις τους. Ακόμα, η εταιρία αναπτύσσει εθελοντική δράση, ενισχύοντας κοινωφελείς πρωτοβουλίες σε συνεργασία με οργανισμούς αλλά και εταιρίες-μέλη της.

Περιβάλλον
Η εταιρία έχει δημιουργήσει μια περιβαλλοντική πολιτική εστιάζοντας στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω: α) της ανακύκλωσης υλικών, β) της ανθρακικής ουδετεροποίησης (η εταιρία έχει αντισταθμίσει πλήρως τους ρύπους για τη λειτουργία της, τα portal, αλλά και τις εκδόσεις της) και γ) της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

Όπως ανέφερε σχετικά με τον απολογισμό αειφορίας ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain… «Ο πρώτος απολογισμός αειφορίας της Global Sustain είναι σημαντική εξέλιξη, καθώς αντανακλά τη στάση της εταιρίας ως ενεργού και υπεύθυνου πολίτη. Πρόκειται για αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής στρατηγικής και των αξιών μας, ως πιστοί πρεσβευτές της  αειφορίας. Η πρώτη αυτή προσπάθεια αποτελεί ένα μικρό βήμα για ένα μεγάλο ταξίδι, στο οποίο είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι και προσηλωμένοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ