Γ.Ίτσιος: Kάθε ενέργεια EKE, πράξη αλληλεγγύης

Πρόσφατα η Swarovski Hellas σε συνεργασία με το Osterman Bar εγκαινίασε τη δράση «Στην Υγειά τους!» για τη στήριξη της WIN Hellas. Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η ενέργεια;

 Η δράση «Στην Υγειά τους!» αποτελεί μια προσπάθεια που κύριο στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το πολύ σημαντικό θέμα της κακοποίησης των γυναικών και παράλληλα να ενημερώσει για το έργο της WIN Hellas.

Σε ένα πολυσύχναστο μέρος όπως το Osterman Bar, συνδυάσαμε τη διασκέδαση με τον καλό σκοπό. Όχημά μας είναι τα δύο cocktail, «Equinox» και «The Crystal Cobbler» που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη δράση. Από τέλος Νοεμβρίου και για δύο μήνες, για κάθε ένα από τα δύο cocktail που θα παραγγέλνουν οι επισκέπτες του bar, 1 ευρώ από τη Swarovski και 1 ευρώ από το Osterman Bar θα συγκεντρώνονται για την υποστήριξη της WIN Hellas.

 Ποιο είναι το πρώτο feedback που λαμβάνετε μέχρι στιγμής για τη δράση και ποιος είναι ο στόχος που θέσατε;

Αυτές τις πρώτες μέρες που η δράση «τρέχει», η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική. Κάνοντας κάτι απλό και καθημερινό, όπως το να βγεις έξω για ένα ποτό, είναι πολύ σημαντικό να σου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρεις για το καλό μιας ομάδας ανθρώπων που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Βασικό μας μέλημα είναι να γίνει γνωστή η ενέργεια και να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Κάτι που πρέπει επίσης να σημειωθεί είναι ότι ο στόχος δεν θα ήταν εφικτός χωρίς τη σημαντική προσπάθεια από την πλευρά των εργαζομένων στο Osterman Bar, που πιστεύουν στο σκοπό και τον στηρίζουν με καλή και προσωπική ενημέρωση στον κάθε πελάτη ξεχωριστά.

 Γιατί επιλέξατε να στηρίξετε τη δράση και τους σκοπούς της WIN HELLAS συγκεκριμένα;

 Η WIN HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρό ληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Για εμάς στη Swarovski, που πρωταρχικός σκοπός είναι να προσθέτουμε λάμψη στην καθημερινότητα όλων των γυναικών, καθίσταται αυτονόητη η στήριξη ενός τέτοιου οργανισμού που με τις ενέργειές του «φωτίζει» τις ζωές τόσων γυναικών.

Η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει να ενισχυθούν τα προγράμματα ψυχο – κοινωνικής στήριξης στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο – εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας.

Ποια είναι η γενικότερη φιλοσοφία της Swarovski όσον αφορά την ΕΚΕ; Ποιες άλλες σχετικές δράσεις πραγματοποιεί ή σχεδιάζει;

 Πέρα από τις ξεχωριστές ενέργειες που πραγματοποιούμε στην Ελλάδα, η Swarovski ανά τον κόσμο εφαρμόζει ενεργά την ΕΚΕ από την ίδρυσή της το 1895. Σήμερα, τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της επιχείρησης έχουν το νερό ως καθοδηγητικό θέμα τους. Είναι μια πολύ απλή εξίσωση – χωρίς καθαρό νερό δεν θα υπήρχε το κρύσταλλο.

Το 1999, η διοίκηση της επιχείρησης αποφάσισε να δημιουργήσει το Σχολείο Νερού της Swarovski, με στόχο να δώσει μια ευκαιρία σε μαθητές ηλικίας 8-13 ετών να ενημερωθούν για την οικολογική προστασία του νερού. Το πρόγραμμα «Water for Nature» ξεκίνησε από την Αυστρία και συνεχίστηκε στην Ινδία, στην Κίνα, και την Ουγκάντα και στα επόμενα χρόνια θα εξεταστούν και άλλες περιοχές, δεδομένου ότι το νερό, ως όλο και περισσότερο σπάνιος πόρος για την επιβίωση της ανθρωπότητας, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς ημερήσιας διάταξης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία 13 χρόνια 196.188 παιδιά, οι ιθύνοντες του αύριο, έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα σε 2.654 σχολεία ανά τον κόσμο. Σε μικρότερη έκταση, η Swarovski εμπλέκεται και στα προγράμματα διατήρησης της άγριας φύσης και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα απειλούμενα με εξαφάνιση άγρια ζώα σε Βουλγαρία, Κανάρια νησιά, Κολομβία, Ναμίμπια, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη και ΗΠΑ..

Θεωρείτε πως η σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία καθιστά ακόμη πιο σημαντική και αναγκαία τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στο κομμάτι του CSR;

 Κάθε ενέργεια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο. Στην Ελλάδα της κρίσης, η κοινωνία μας έχει ανάγκη από στήριξη σε όλους τους τομείς και είναι πολύ θετικό οι επιχειρήσεις να συμβάλλουν με τον τρόπο τους.

Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε υπάρχουν πολύ περισσότερες αφορμές για πιο ουσιαστικές και στοχευμένες δράσεις, που θα βοηθήσουν τη βελτίωση της καθημερινότητας του ανθρώπου. Μια εταιρεία όπως η Swarovski, αγαπημένη κάθε γυναίκας, δεν θα μπορούσε να μην ανταποδώσει αυτή την αγάπη, υποστηρίζοντας το έργο ενός φορέα όπως η WIN Hellas στην προσπάθεια να καταπολεμήσει τη βία που υφίστανται πολλές γυναίκες στη χώρα μας.

*Αναδημοσίευση από το τεύχος #44 του περιοδικού  CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ