W.I.N. HELLAS

    Η Μη Κυβερνητική/Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2006, είναι πιστοποιημένη από το Υπουργείο Υγείας και αριθμεί πλέον περισσότερα από 5.000 μέλη. Δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία,  θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον, μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), καθώς και μέσω της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας 11707, που λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 8πμ και 4μμ.

    Η τηλ. γραμμή 11707 ξεκίνησε τη λειτουργία της  τον Ιούνιο του 2012 και παρέχει ψυχολογική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νομικής συμβουλευτικής για γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

    Η επιστημονική ομάδα της W.I.N. HELLAS διεξάγει κύκλους ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων  για την ενδυνάμωση των γυναικών – θυμάτων βίας. Τα προγράμματα αυτά είναι τα μόνα παρεμβατικά αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα,  παρέχονται δωρεάν κι αποτελούνται από 15 ενότητες, σε μορφή δίωρων εβδομαδιαίων σεμιναρίων.
    Διεξάγονται από συμβούλους της W.I.N. Hellas (ψυχολόγους & συμβούλους ψυχικής υγείας) με πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη γυναικών-θυμάτων βίας.

    Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές.

    Όλα τα έξοδα λειτουργίας, ενέργειες, ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, γραμμή στήριξης και οτιδήποτε άλλο παρέχουμε δωρεάν στις γυναίκες- θύματα βίας, καλύπτονται αποκλειστικά μόνο από δωρεές και χορηγίες ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.winhellas.gr/