Citi: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές

Τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη του Προγράμματος Οικονομικής Εκπαίδευσης «Οικονομία: γνώση… με αξία!» που υλοποιεί σε δημοτικά σχολεία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, γιορτάζει φέτος η Citi. Η επέτειος συμπίπτει και με τον εορτασμό των 50 χρόνων παρουσίας της Citi στην Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος της Citi είναι μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού και των παιδαγωγικών μεθόδων που εφαρμόζει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει επισκεφθεί περισσότερες από 2.200 σχολικές τάξεις του Δημοτικού με τη συμμετοχή 58.000 μαθητών και 700 εργαζομένων της Citi, οι οποίοι υποστηρίζουν εθελοντικά την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία.

Τα φετινά προγράμματα για δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Μάιο, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά περίπου 4.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και καθηγητές.

Το πρόγραμμα για δεύτερη συνεχή φορά θα κορυφωθεί με έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς και η οποία θα παρουσιάζει τα έργα των συμμετεχόντων μαθητών στο πρόγραμμα και τις ιδέες τους για την επίλυση επίκαιρων ζητημάτων που σχετίζονται με την οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ