ΙΣΝ: Δωρεά στο Γηροκομείο Ληξουρίου

Σε συνέχεια των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τους προηγούμενους δύο μήνες την Κεφαλονιά, και έχοντας ως πρωτεύοντα στόχο την στήριξη των κατοίκων του νησιού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε έκτακτη δωρεά, ύψους 1,3 εκατομμυρίων €, προς τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου (www.girokomeio-lixouriou.gr). Η συγκεκριμένη δωρεά του Ιδρύματος είναι η μεγαλύτερη δωρεά για επείγουσα βοήθεια, μετά από φυσική καταστροφή, που έχει διαθέσει ποτέ το Ίδρυμα, παγκοσμίως.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχει ως σκοπό την άμεση και ουσιαστική ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας από τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών και αφορά τη στήριξη ενός ιστορικού Ιδρύματος, οι εγκαταστάσεις του οποίου υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές, με αποτέλεσμα η μελλοντική του λειτουργία να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της δωρεάς πάρθηκε μετά από επίσκεψη εκπροσώπων του Ιδρύματος στην Κεφαλονιά,  προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα της κατάστασης και των αναγκών και να αξιολογήσουν προσεκτικά πώς θα μπορούσε το Ίδρυμα να συμβάλει με αποτελεσματικό τρόπο στην ανακούφιση των κατοίκων του νησιού.

Ειδικότερα, η δωρεά θα διατεθεί για την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου του Γηροκομείου Ληξουρίου, όπου στεγάζονται και λαμβάνουν φροντίδα 45 ηλικιωμένοι που εξαιτίας των τελευταίων σεισμών στο νησί είναι άστεγοι, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου. Οι επισκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, με σκοπό την επαναλειτουργία του Γηροκομείου Ληξουρίου το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιδιώκει με την κοινωφελή του δράση να βρίσκεται κοντά στους κατοίκους όλης της Ελλάδας και όχι μονάχα των μεγάλων αστικών κέντρων. Είναι σημαντικό για εμάς να στηρίζουμε όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και θεωρούμε τιμή και υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε  τις γενιές που μας ανέθρεψαν και μας έδωσαν τα εφόδια για να δημιουργήσουμε, ώστε να μπορούμε σήμερα να τους επιστρέφουμε τη φροντίδα».

Ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς, Πρόεδρος της ΔΕ των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου, πρόσθεσε: «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η ενέργεια του Ιδρύματος θα εκτιμηθεί εξίσου από το σύνολο των συμπολιτών μας και ο βαθύτατα ανθρώπινος συμβολισμός της εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον αλτρουισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ